Wilder – Ortiz mérlegelés: Ortiz élete formájában

Fotó: Deontay Wilder – Luis Ortiz – PuzzlePix Fotóügynökség

Luis Ortiz (31-1; 26 KO) állítása szerint pályafutása legjobb és legkeményebb felkészülésén van túl. Élete legjobb formájában várja a Wilder elleni meccset. Nagyon örült a lehetőségnek, hogy visszavághat eddigi egyetlen profi vereségéért Wilder-nek és nagyon komolyan készült. Fizikailag látszik is rajta, évek óta nem mérlegelt 108 kg alatt, most viszont 107,3 kg-nál állt meg a mérleg alatta. Így nagyjából 2 kg-val könnyebb, mint előző meccsükön. Súlyban ez nem nagy különbség ugyan nehézsúlyban, de ránézésre úgy tűnik, hogy izmosabb lett.

Ortiz elmondta, hogy az első meccsüket azért veszítette el, mert nem volt a legjobb formájában és elfáradt. Most viszont ilyen nem lesz. Új erőnléti edzővel készült és az étrendjére is nagyon odafigyelt.

„Ez a második világháború lesz közöttünk. 500 meccsem volt már, beleértve az amatőr meccseket is. Nehézsúlyban mindenkinek van ereje. Néha úgy érzed, mintha egy ló rúgna meg. Wilder nagyon erős, de meg fogom mutatni, hogy én mire vagyok képes. Ahogy korábban én és Deontay is mondta, nem fog végig menni a 12 menet. Egyikünk feküdni fog. Bárcsak ne lenne gong a menetek között és folyamatosan küzdhetnénk. Ezt nemcsak a Deontay elleni meccsre mondom, mindegyikre. Nyilvánvalóan Deontay-nek volt oka, hogy ezt a meccset választotta. De szombaton meg fogom mutatni, hogy hibát követett el. Én leszek az új nehézsúlyú világbajnok!”

A WBC nehézsúlyú világbajnoki címvédő, Deontay Wilder (41-0-1; 40 KO) viszont nagyjából 2 kg-val nehezebb, mint első meccsükön volt, most 99,6 kg-val mérlegelt. Ezt a súlyt mondhatjuk átlagosnak Wilder-nél, mert az utóbbi években általában 100 kg körül mérlegelt, leszámítva az Ortiz elleni első meccset és a Fury meccset. Az ő testén nem látszott látványos különbség a korábbiakhoz képest. De természetesen ő is azt mondja, hogy nagyon jó formában van. Állítása szerint az első meccsüknél nem volt 100%-os sem a felkészülés, sem a meccs alatt, mert beteg volt. Most nincs ilyenről szó.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban lesz Deontay Wilder 10. világbajnoki címvédése. Vajon megvédi címét vagy új bajnokot avatnak? Ha Ortiz nyer az még inkább megkavarná a nehézsúlyt, ami amúgy sem egy állóvíz mostanában.

Komment