Ha novemberben nem lesz Joshua-Wilder meccs, akkor lehet, hogy Joshua lemond a világbajnoki címeiről

Anthony Joshua és Eddie Hearn
Fotó: Anthony Joshua – Eddie Hearn – PuzzlePix Fotóügynökség

Érdekes nyilatkozatot tett Eddie Hearn, szerinte, ha idén novemberben nem kerül sor a Deontay Wilder – Anthony Joshua címegyesítő meccsre, akkor nem lesz egyik bunyósból sem vitathatatlan bajnok. AJ jelenleg az IBF/WBO/WBA világbajnoka és a három szervezetből kettő már állított kötelező kihívót, ami azt jelenti, ha Joshua novemberben nem Wilder -rel küzd, akkor valamelyik kötelező kihívóval fog.

Jelenleg az IBF-nél Kubrat Pulev Joshua kihívója, a WBO-nál pedig Oleksandr Usyk lesz, a WBA még nem jelölte ki, hogy ki lesz a kötelező kihívó. Hearn szerint túl sok energiát és időt emésztenek fel a kötelező címvédelmek sokszor ismeretlen bunyósok ellen és komolyan fontolóra vette AJ, hogy idővel lemond valamelyik vagy talán az összes világbajnoki címéről, hogy az igazán nagy meccsekre és nagy ellenfelekre koncentrálhasson. Ettől függetlenül Hearn szerint Joshua akkor is szeretné a Wilder elleni meccset, ha valamelyik övéről lemondana, csak akkor már nem a vitathatatlan bajnoki cím lenne a tét és elveszítené pikantériáját az összecsapás.

Érdekes Hearn eszmefuttatása, ezek szerint Joshua számára nem elég nagy név Oleksandr Usyk vagy Kubrat Pulev, de önkéntes címvédésként Jarrell Miller ellen áll ki? Begyűjtötte három nagy szervezet világbajnoki övét és lemondana róluk mielőtt a negyediket is megszerezhetné? Inkább arról lehet szó, hogy Hearn egy újabb irányból próbálja presszionálni Wilder -t, hogy végre megegyezzenek a címegyesítő meccsről. Így is az anyagiakon megy a vita, mert Wilder továbbra is 50-50 %-os elosztást akar, de Hearn hallani sem akar erről. Ha a brit bunyós lemond bármelyik övéről, akkor kevesebb joga lesz rá, hogy ő kapja a nagyobb szeletet a tortából.

Komment