Canelo VS Kovalev mérlegelés: Kovalev nehezen hozta a súlyt

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – Sergey Kovalev – PuzzlePix Fotóügynökség

Tegnap éjszaka lezajlott a Saul „Canelo” Alvarez (52-1-2; 35 KO) – Sergey Kovalev (34-3-1; 29 KO) félnehézsúlyú WBO világbajnoki címmérkőzés mérlegelése. Mint tudjátok Canelo az, aki két súlycsoportot lépett feljebb a meccs kedvéért, Kovalev pedig a szokásos súlyában léphet szorítóba. Mégis az orosz volt, akinek gondot okozott a súly hozása.

Félnehézsúlyban 175 font vagyis, 79,4 kg a felső súlyhatár. Canelo 174,5 fonton (kb. 79,2 kg) mérlegelt, tehát pont belefért a súlyba. Ez az eddigi legmagasabb súly, amin a mexikói mérlegelt mióta profi bunyósnak állt. Korábban azt nyilatkozta, hogy a súlyhozással egyáltalán nem volt gondja, alapvetően nagyjából ezen a súlyon mozog, amikor nincs meccs, így még könnyebb is volt neki a felkészülés, mert nem kellett fogyasztania.

Kovalev-nak viszont okozott némi fejtörést a mérlegelés, mert elsőre 176 fonton (kb. 79, 8kg) állt meg alatta a mérleg, ami ugyan nem sokkal több a megengedettnél, de hát a szabály az szabály és több volt, mint 79,4 kg. Majd levette a nyakláncát ezzel még nyert pár dekát, de még így is 175,5 font (kb. 79,6 kg) volt a súlya. Majd levetkőzött meztelenre, de még így is negyed fonttal (kb. 10-11 dkg) több volt a megengedettnél. Ezért kapott egy órát, hogy ledolgozza a felesleget, de néhány perc múlva már vissza is jött és sokadik mérlegre állásánál éppen súlyhatáron mérlegelt (175 font – 79,4 kg).

Ha Kovalev nem hozta volna a súlyát attól még a meccset megtarthatták volna, viszont azt jelentette volna, hogy az orosz akkor sem tarthatta volna meg a világbajnoki övét, ha ő nyeri a meccset.

Végül tehát hozták mindketten a súlyt, de Kovalev-nak további gondjai is lehetnek, mert a szerződésük Canelo-ék kérésére tartalmaz egy rehidratációs záradékot. Így egyik bunyós sem lehet a meccs reggelén 185 fontnál (kb. 83,9 kg) nehezebb, különben komoly pénzbüntetésre számíthatnak. Canelo csapata előszeretettel használja ezt az „eszközt”, arra hogy némi előnyt szerezzenek. Már nagyközépsúlyban Rocky Fielding-nél, de még középsúlyban Daniel Jacobs-nál is bevetették, hogy az ellenfél ne legyen sokkal nehezebb a meccsen.

A Canelo – Kovalev meccsel kapcsolatos korábbi cikkeinket ITT tudjátok elolvasni!

Komment