Wilder edzője: „Nem kellett volna bedobni a törölközőt!”

Fotó: Deontay Wilder – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Magyar idő szerint tegnap reggel Tyson Fury TKO-val győzte le Deontay Wilder-t és vette el WBC világbajnoki címét. Fury kétszer is padlóra küldte Wilder-t, egyszer a harmadik és egyszer az ötödik menetben, mielőtt a sarka bedobta volna a törölközőt a hetedik menetben.

Wilder bal füle folyamatosan vérzett miután Fury keményen eltalálta a harmadik menetben és bár Wilder addig sem volt az igazi, de az első padlózás után komoly gondjai voltak. Láthatóan nem találta az egyensúlyt, nem állt stabilan a lábán. A második leütés után is tudta folytatni a küzdelmet, de a harmadik menettől látható volt, hogy nem volt tiszta a tekintete. A hatodik – hetedik menet környékén meg leginkább olyan volt, mint aki azt sem tudja hol van. Ennek ellenére Wilder vezetőedzője, Jay Deas azt mondja, hogy csak egy kis vágás volt a fülében és az vérzett, de ezért nem kellett volna bedobni a törölközőt.

Wilder sarkában nem volt egyetértés arról, hogy feladják-e a meccset. Jay Deas nem akarta bedobni a törölközőt és állítólag Wilder sem. A segédedző Mark Breland önhatalmúlag úgy döntött jobb véget vetni a meccsnek. Deas azt mondta a meccset követő sajtótájékoztatón, hogy már korábbi menetekben felvetette Breland, hogy dobják be a törölközőt, de ő határozottan azt mondta ne. Ennek ellenére a hetedik menet közepén mégis repült a törölköző és a mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet.

Deas azt mondta, hogy még nem tudott beszélni Breland-del miért csinálta, de Wilder sem akarta ezt. Szerinte a “Bronz Bombázó” ütőereje miatt elég lett volna egy jó találat és nyerhetett volna, várni kellett volna még. Logikus volt Breland döntése, láthatóan nem találta az egyensúlyt Wilder a harmadik menet után. Elég valószínű, hogy a fülében komolyabb sérülés keletkezhetett, mint egy kisebb vágás. A belső fül vagy a dobhártya sérülése okozhat egyensúlyvesztést, szédülést, de az erős vérzés miatt akár agysérülésre is lehetett gondolni. Breland minden bizonnyal fontosabbnak tartotta Wilder egészségét a bajnoki övnél.


A harmadik meccs kapcsán Wilder még a ringben azt nyilatkozta, hogy ő egy harcos, aki erősebben fog visszatérni. Minden bizonnyal akarja majd a harmadik meccset. Edzője is azt mondta, hogy ismeri annyira Wilder-t, hogy tudja lesz harmadik meccs. A harmadik meccsről szóló záradék alapján a vesztesnek 30 napja van arra, hogy éljen a visszavágási záradékkal. Amennyiben lesz elvileg a nyár folyamán sor is kerülhet rá.

Komment