Fury jókívánságai Wilder-nek: „Meg ne sérülj az öreg ember ellen!”

Fotó: Deontay Wilder – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

A tervek szerint a WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder (41-0-1; 40 KO) és a korábbi IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury (29-0-1; 20 KO) jövő év februárjában ismét összecsapnak. Az első meccsük döntetlenre végződött tavaly decemberben, sokak szerint vitathatóan. Meglátjuk mit hoz majd a visszavágó.

Ez ugye a terv, amit Luis Ortiz szeretne keresztül húzni most szombaton. Mert Wilder és Fury csak akkor tud februárban újra megküzdeni, ha a “Bronz Bombázó” most szombaton megvédi a címét Ortiz ellen és, ha nem szerez komolyabb sérülést. Fury korábban már többször azt nyilatkozta, hogy szerinte Wilder ismét meg fogja verni Ortiz-t, ezen nem is aggódik. Viszont azért üzent a világbajnoknak a meccs előtt, hogy vigyázzon nehogy megsérüljön a kubai ellen, nehogy ezért csússzon a meccs.

Fury idén szeptemberben, Otto Wallin ellen komoly szemsérülést szerzett, 46 öltéssel kellett összevarrni. Emiatt sokan aggódtak azon, hogy csúszik majd a februári visszavágó, de Fury szerint az ő részéről nem lesz gond. Azóta már egy pankrátor meccsen is részt vett és még az sem kizárt, hogy a ketrecbe is kipróbálja magát addig.

„Nehogy megsérülj a visszavágón ez ellen az idióta öreg ember ellen. Intézd el és találkozzunk a csatában. … Február 22-én, Las Vegas-ban eljövök érted, baby. Kemény edzés lesz karácsonyig. Wilder ne hagyj ki egy napot sem. 2020. február 22. Las Vegas, Nevada.”

Azonban, ha Ortiz nyer, akkor vele kell kiállnia Fury-nak, mert a WBC azt rendelte el, hogy a Wilder – Ortiz meccs győztesének ki kell állni a „Cigány királlyal”. Így jobb ha figyeli a szombati meccset. Állítólag Fury nem lesz ott személyesen, de az edzője Ben Davison ott lesz.

Komment