Roach szerint Ruiz hülyeséget csinál azzal, hogy lefogy, Joshua-nak viszont jót fog tenni

Fotó: Freddie Roach – PuzzlePix Fotóügynökség

A legendás edző Freddie Roach korábban edzette Andy Ruiz Jr.-t és nagyon jól ismeri őt és a képességeit is. Roach a Joshua elleni győzelem után elmondta, hogy őt egyáltalán nem lepte meg, hogy a mexikói nyert, hisz egy rendkívül jó bunyós, erős, gyors, technikás. Minden olyan képessége meg volt/meg van, ami ahhoz kell, hogy világbajnok legyen valaki. És egyáltalán nem érti, hogy miért akar mindenáron fogyni. Szerinte ezzel hibát követ el Ruiz, hisz próbálkozott már korábban is a fogyással és az a teljesítménye rovására ment, mert gyengébb lett tőle.

Ruiz fogyásával kapcsolatban sokan megszólaltak már pozitívan és negatívan is és ő is elmondta, hogy szó nincs arról, hogy a fogyás lenne a legfontosabb, nem akar sokat fogyni, csak annyit, amitől egy kicsit jobban érzi magát, amitől gyorsabb lesz.

Roach nagyon fel van háborodva, azt mondja, hogy Ruiz kövéren verte meg Joshua-t, küldte padlóra négyszer is, akkor minek kéne fogynia. Szerinte ez az egész fogyás mizéria csak azért van, mert sokat kritizálták Ruiz-t a súlya miatt, sokat cukkolták vele, hogy dagi. Ez inkább azért van, hogy „eladhatóbb” legyen, nem azért, hogy jobb legyen a ringben. Ezzel pedig ártani fognak neki. Ő egy harcos, nem egy modell, nem a külalakja számít. Szerinte Ruiz kövéren jobb bunyós, mint lefogyva.

A tapasztalt edző szerint viszont Anthony Joshua-nak igen is fogynia kell, mert a túl sok izom miatt lelassult. Sokkal jobb, gyorsabb volt, nagyon jó kombinációkat ütött, amikor még nem pakoltak rá ennyit izmot. Ez a hátrányára vált és neki bizony le kell adnia ebből az izomzatból, ha nyerni akar. Roach szerint az volt az ideális alkat Joshua-nak, amikor olimpiai bajnok lett és profinak állt. Akkor 104-105 kg körül volt a súlya, a legutóbbi Ruiz meccsen pedig 112 kg volt.

Már csak két hét van a visszavágóig, akkor kiderül, hogy ki mennyit fogyott és kinek tett jót.

Komment