Warren fél, hogy Hearn megpróbálja „ellopni” Fury WBC övét

Kép: Frank Warren – PuzzlePix Fotóügynökség

Ahogy arról mi is beszámoltunk Tyson Fury 2015-ös doppingügye ismét porondra került, miután az ügy egyik érintettje, egy gazda, aki állítása szerint alibit igazolt Tyson és Hughie Fury-nak előállt a brit sajtónak a történetével. Martin Carefoot azt állítja, hogy 2015-ben Fury csapata 25 000 fontot ajánlott neki, hogy azt mondja az Egyesült Királyság Doppingellenes Ügynökségének, hogy ő vitt heréletlen vaddisznó húst a bokszolóknak és így került nandrolon a szervezetükben. Fury-ék ezért végül 2017-ben visszamenőlegesen két évest eltiltást kaptak, mert vétlennek nyilvánították őket.

Eddie Hearn azonban egyből rákapott a pletykákra és figyelemmel kíséri az eseményeket, ugyanis az ő bokszolója, Dillian Whyte a WBC szervezet nehézsúlyú interim bajnoka, így ha Fury-t megfosztják a címétől Whyte-é lehet a világbajnoki cím.

„Ha jól értettem az UKAD vizsgálni fogja az ügyet. Azt hiszem, hogy az igazság ki fog derülni. Ha jól tudom, az ügy legfontosabb tanúja most előállt és megváltoztatta az eseményekkel kapcsolatos állításait. … Ha Dillian Whyte helyébe lennék, akkor nagyon odafigyelnék az ügyre tudva, ha problémák merülnek fel Tyson Fury-val kapcsolatban, akkor a WBC világbajnoka lehetek. Mert amíg a vizsgálat zajlik felfüggeszthetik. Érdekes lesz látni, hogy mi lesz.” – mondta Hearn.

Már ha lesz egyáltalán vizsgálat. Az UKAD első reakciója az volt az újságcikkekre és a vádakra, hogy minden esetet kivizsgálnak, ha bármilyen gyanú felmerül. A WBC elnöke, Mauricio Sulaiman azonban kiállt Fury mellett, ők nem foglalkoznak pletykákkal és amikor Fury WBC övért bunyózott minden tesztje rendben volt.

Nemrég Whyte is hasonló helyzetben volt, amikor az Oscar Rivas elleni meccsénél pozitív lett a tesztje, akkor a WBC felfüggesztette interim státuszát, amíg tisztázódott a helyzet, de az egy friss teszt volt, nem egy öt éves történet.

Fury promóterének, Frank Warren-nek pedig egyáltalán nem tetszenek Hearn nyilatkozatai. Szerinte arra játszik, hogy elcsaklizza Fury övét és azt Whyte kapja meg. Warren-t zavarja, hogy Hearn talán próbál némi nyomást gyakorolni az UKAD-ra, hogy újra vizsgálják az ügyet.

„A héten előállt Eddie Hearn és azt mondta, hogy Dillian Whyte figyelni fogja Tyson Fury helyzetét. Azután, hogy felháborító állítások jelentek meg a WBC jelenlegi világbajnokáról egy múlt hétvégén megjelent újságcikkben. Ahogy már akkor is elmondtam, nem várom el, hogy az UKAD foglalkozzon ezzel az üggyel. De mit akar Hearn ezzel a játékkal, a megjegyzéseivel? Megpróbálja ellopni a címet Whyte-nak? Miért nem érte el, hogy a bunyósa küzdhessen az övért, mikor már olyan régóta az első helyen volt (a szervezet rangsorában)? Most meg a könnyebb utat választja, hogy így szerezze meg az övet Whyte?” – mondta Warren.

Komment