Bob Arum: Joshua álla nagyon gyenge, ha Ruiz padlóra tudta küldeni, Pulev ki fogja ütni

Kép: Anthony Joshua – Kubrat Pulev – PuzzlePix Fotóügynökség

Bob Arum meg van róla győződve, hogy bolgár bunyósa, Kubrat Pulev ki fogja ütni Anthony Joshua-t és ő fog címet egyesíteni a harmadik Wilder – Fury meccs győztesével. Arum arra alapozza elméletét, hogy nagyon jól ismeri Andy Ruiz Jr-t, aki egyáltalán nem egy KO-király mégis padlóra tudta küldeni, akkor egy olyan ütőerejű bunyós, mint Pulev simán ki fogja ütni Joshua-t.

„Nincs álla (Joshua-nak). Ismertem Andy Ruiz-t már azelőtt, hogy Joshua-val harcolt volna. Ruiz minden harcát, kivéve a Dimitrenko ellenit mi szerveztük. Szóval szakértői vagyunk Andy Ruiz-nak. Tudjuk, hogy milyen jó, milyen gyors keze és jó álla van, de nem egy KO-s srác. Higyj nekem, nézd meg a mérlegét. Sok gyengébb sráccal bunyózott és nem tudta kiütni őket. Az a tény, hogy le tudta ütni Joshua-t, azt jelzi számomra, hogy Joshua álla nagyon gyanús. Ha összehasonlítjuk Ruiz-t Pulev-vel, Pulev sokkal jobb harcos. Ezért mondtam, hogyha Ruiz ki tudja ütni Joshua-t, akkor Pulev-nek még nagyobb esélye van rá, hogy kiüsse őt!” – mondta Arum.

Arum azt is elmondta, hogy tudja, hogy Hearn mennyire akarja, hogy Joshua és Fury címet egyesítse, de erre nem fog sor kerülni. Meg azért ott van még Deontay Wilder is, akit még egyszer le kell győznie Fury-nak. Fury és Pulev győzelmében is biztos Arum és ő már egy Fury – Pulev meccset tervez.

Azt, hogy mikor kerülhet sor a Joshua – Pulev meccsre Arum sem tudta megmondani. A szakembereken múlik, hogy mikor engedik újra, hogy gálákat szervezzenek. Minden sportág nehéz helyzetben van most, talán a májusi- júniusi eseményeket már meg lehet tartani, de szerinte az áprilisi rendezvények biztos, hogy csúszni fognak. Zárt kapus gálákra esély sincs, mert egyrészt anyagilag sem érné meg, bár azért elgondolkodott rajta. Másrészt az Atlétikai Bizottságok már azokat sem engedélyezik, mert túl nagy kockázattal járna.

Hearn-nek pedig azt üzente, hogy ne spekuláljon, ne mondjon hülyeségeket, hogy előbb lehet egy Joshua – Fury meccs, ha túlságosan későre tolódik a Pulev elleni meccs.

Komment