Wilder Ruiz-t akarja a Fury visszavágó előtt

Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

A WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder következő meccse egy Luis Ortiz elleni visszavágó lesz szeptember 28-án. Az eddigi hírek szerint pedig jövő év elején jöhetne a Tyson Fury elleni visszavágó. Fury szerint február 22-én, de ezt a dátumot rajta kívül senki nem erősítette meg.

Wilder pedig most inkább egy Andy Ruiz jr. elleni meccs felé kacsingat, mint Fury felé. Úgy érzi, hogy tavaly decemberben már egyszer legyőzte az angolt és a bíró hibája, hogy végül elvették tőle a győzelmet. Ha a “Bronz bombázó” legyőzi Ortiz-t és a mexikói legyőzi Anthony Joshua-t a visszavágón, akkor Wilder előbb Ruiz ellen szeretne bunyózni és egyesíteni a világbajnoki címeket. Utána majd jöhetne esetleg egy Fury elleni visszavágó. Wilder kijelentése nem meglepő, nemrégiben azt mondta, hogy tisztában van vele, hogy már nincs sok hátra a karrierjéből és mindenképp szeretné egyesíteni a világbajnoki címeket. Joshua-val is már régóta kerülgették egymást, ha a Ruiz elleni meccset is ilyen nehéz lesz összehozni már nyugdíjas lesz Wilder.

Egy Wilder – Ruiz meccs az USA-ban minden bizonnyal nagy szenzáció lenne, főleg ha a győztes a királykategória vitathatatlan bajnoka lenne. Valószínűleg még nagyobb érdeklődést hozna, mint egy Fury elleni visszavágó. Mert, ahogy Wilder fogalmaz Ruiz-nak igazi övei vannak, nemcsak egy „képzeletbeli” öv, amit Fury szeret marketingfogásként felhasználni.

Elviekben megállapodott Wilder és Fury menedzsmentje a visszavágóról, de már nem lehetünk biztosak benne, annyi egymásnak ellentmondó nyilatkozatot hallani. Viszont egy Ruiz elleni meccsről csak akkor lehet majd tárgyalni, ha lemegy a Wilder – Ortiz és a Ruiz – Joshua meccs. Meg persze, ha Wilder és Ruiz is nyer.

Komment