Vége Pulev felfüggesztésének, megküzdhet a Joshua – Ruiz visszavágó győztesével

Fotó: Kubrat Pulev – PuzzlePix Fotóügynökség

A bolgár Kubrat Pulev-et (27-1; 14 KO) azután tiltották el, hogy a március 23-i Bogdan Dinu elleni győzelmét követően helytelenül viselkedett egy riporter hölggyel, Jenny „Sushe” Ravalo-val. Pulev a győzelem hevében vagy csak simán poénból, de szájon csókolta a hölgyet, majd állítólag fogdosta is. Ezt a hölgy később nehezményezte és perre is akarta vinni a dolgot. Bár a bunyós állította, hogy barátok és a meccs után együtt is buliztak, de elismerte, hogy hibázott.

A Kalifornia Állami Atlétikai Bizottság azonban komolyan vette az ügyet és „helytelen viselkedés” miatt elmarasztalta a nehézsúlyú bunyóst. Pulev-nek részt kellett vennie egy szexuális zaklatásról szóló tanfolyamon és 6 hónapos felfüggesztést kapott, ami veszélybe sodorta kötelező kihívói pozícióját az IBF-nél. Hétfőn azonban a Bizottság felülvizsgálta korábbi döntését és egyhangú döntéssel megszavazták, hogy eltöröljék a bolgár bunyós büntetését, így már lehetősége lesz megküzdeni a Joshua – Ruiz visszavágó győztesével.

Eltiltása szeptemberig tartott volna és valószínűleg év végén kerül sor a visszavágóra a jelenlegi és az előző nehézsúlyú világbajnok között. Így végülis az időbe belefért volna a bolgár nehézsúlyú eltiltása, azonban Pulev-nek addig is meg kell őriznie kihívói pozícióját, szorítóba kell lépnie. A világbajnoki címért legkorábban jövő év első felében küzdhetne, de addig még legalább egyszer akar és kell is bunyóznia.

Komment