Joshua Angliában akar bunyózni, ott lesz a Pulev meccs; Usyk és Whyte meccsét is a szigetországban rendezik

Fotó: Anthony Joshua – Eddie Hearn – PuzzlePix Fotóügynökség

Eddie Hearn szerint már nagyon közel a megállapodás az IBF kötelező kihívó Kubrat Pulev menedzsmentjével. Sokáig az is kérdéses volt, hogy előbb az IBF-nél vagy a WBO-nál fog-e címet védeni Joshua, végül az IBF lett a befutó és a bolgár Pulev. Az egyezkedés azonban biztos nem megy könnyen, mert már többször is módosították a határidőt, először január 11. volt, majd január 31. és még mindig nincs hivatalos bejelentés a meccs részleteiről.

Hearn elmondta, hogy több ajánlatot is kaptak az USA-ból, Szaúd-Arábiából, a Távol-Keletről, Afrikából sőt még Törökországból is, de Joshua otthon akar küzdeni, úgyhogy az Egyesült Királyságban lesz a meccs. A promóter szerint júniusban és valószínűleg Tottenham-ben, a Tottenham Hotspur 62 000 férőhelyes stadionjában.

Hearn azt mondja, hogy beszélt Joshua-val, aki ragaszkodik a szigetországi helyszínhez, mert tavaly egyáltalán nem bunyózott otthon és szeretné a hazai közönséget is kiszolgálni. Így viszont a bevétel is kevesebb lesz, de Joshua-t nem érdekli, hogy így kevesebbet kereshet.

A Joshua meccs mellett Hearn más nehézsúlyú meccseket is tervez Angliába. Azt mondja, hogy közel a megegyezés az Usyk – Chisora és a Whyte – Povetkin meccs kapcsán is és ezeket is az Egyesült Királyságban fogják tartani. A tervek szerint külön-külön gálán, így tényleg kiszolgálják majd az angliai közönséget. Úgy tervezi, hogy áprilisban lenne az Usyk – Chisora meccs, májusban a Whyte – Povetkin és júniusban a Joshua – Pulev. Azt ígéri, hogy hamarosan hivatalos bejelentés is lesz mindhárom nehézsúlyú csatáról.

Komment