Pulev győzelmet ígér Joshua ellen

Kubrat Pulev nehézsúlyú ökölvívó.
Fotó: Kubrat Pulev – PuzzlePix Fotóügynökség

Miután Anthony Joshua (23-1; 21 KO) visszaszerezte világbajnoki öveit az IBF és a WBO egyből lecsapott és elrendelte hivatalosan is a kötelező címvédést. Az IBF-nél Kubrat Pulev (28-1; 14 KO) a kötelező kihívó és 2020. május 31-e a határidő, a WBO-nál pedig Oleksandr Usyk és 2020. június 4-e a határidő. Mivel az szinte elképzelhetetlen, hogy Joshua június 4-ig két címvédést is bevállaljon így marad az a verzió, hogy az egyik övet dobni fogja. Hacsak Eddie Hearn nem tudja rábeszélni a szervezeteket, hogy valamelyik várjon egy kicsit. Arról már korábban írtunk, hogy a Joshua-t képviselő Matchroom Boxing számára egyértelműen az a jó verzió, ha Joshua a WBO övet dobja, mert azért a promóciós iroda két másik bunyósa küzdhetne, így házon belül marad.

Az IBF kötelező kihívójának nagyjából mindegy, hogy az üres övért bunyózik-e vagy Joshua-val, csak végre megszerezhesse a világbajnoki címet. Ha Joshua dobja az övet akkor valószínűleg Adam Kownacki ellen küzdhetne a bolgár. De nem erre számítanak, mert Joshua-ról beszélnek. Az ESPN szerint Eddie Hearn már egyeztet Pulev képviselőivel, mert január 11-ig kell megállapodni a részletekben, különben versenytárgyalást írnak ki.

Pulev már nagyon várja a meccset, társpromótere szerint nagyon jó formában van és azt ígéri, hogy nagy csata lesz.

„Várom, hogy Anthony Joshua-val küzdhessek legközelebb, ahogy az IBF elrendelte. Az eredmény más lesz, mint a Ruiz elleni visszavágón! Ezt garantálom!” – mondta Pulev.

Bob Arum is biztos a bolgár győzelmében, aki már korábban is volt az IBF-nél kihívói pozícióban. 2017-ben már küzdhetett volna Anthony Joshua-val, de a meccs előtt megsérült és Carlos Takam kapott helyette lehetőséget. Arum szerint biztos, hogy az IBF-nek kell következnie, erről szerinte írásos szerződésük is van, hogy a Ruiz – Joshua visszavágó győztesének legközelebb Kubrat Pulev ellen kell harcolnia. A meccs valószínűleg Angliában lenne a promóter szerint, mert az USA-ban nem lenne annyira piacképes. Már csak a hivatalos bejelentést kell megvárni, hogy Joshua tényleg meg akarja-e védeni az IBF övet vagy inkább dobja.

A külföldi hírportálok szerint a 38 éves Pulev a könnyebb ellenfél Joshua-nak, Usyk ellen nehezebb dolga lenne.

Komment