Usyk reméli, hogy Joshua nyeri a Ruiz elleni visszavágót, meg akar küzdeni vele

Fotó: Oleksandr Usyk – PuzzlePix Fotóügynökség

Oleksandr Usyk azután, hogy cirkálósúlyban mindent megnyert, amit csak lehetett nehézsúlyban folytatja karrierjét. A nehézsúlyú bemutatkozását idén májusra tervezték, de sérülés miatt ezt el kellett halasztani, a tervek szerint még az ősszel sort kerítenek rá. Időközben azonban ő lett a WBO szervezetnél a nehézsúlyú világbajnok (jelenleg Andy Ruiz Jr.) kötelező kihívója. Ruiz azonban még az idén ismét szorítóba lép Anthony Joshua ellen, hogy megvédje frissen szerzett öveit. Így változhat, hogy kinek is lesz a kötelező kihívója az ukrán.

Ebben reménykedik Usyk is, mert ő inkább Joshua ellen szeretne bunyózni, mint Ruiz ellen. Na nem azért, mert félne Ruiz-tól, sokkal inkább azért, mert AJ-t tartja a keményebb ellenfélnek. Usyk „álomellenfele” Anthony Joshua és drukkol neki, hogy ő nyerje a visszavágót és ellene küzdhessen majd a világbajnoki címekért.

„Anthony Joshua-t akarom a Wembley-ben. Úgy gondolom, hogy ez sokkal keményebb csata lenne, mint Ruiz ellen. Korábban megkérdezték tőlem, hogy ki ellen akarok harcolni és természetesen napjaink három legjobb nehézsúlyúját (Joshua, Wilder, Fury) mondtam. Ha a legjobb akarsz lenni, akkor a legjobbak ellen kell küzdened és most ők a legjobbak. Ha csak átlagos fickókkal bunyózom én is átlagos leszek, de én a csúcsra akarok jutni.”

Komment