Tyson Fury megkezdte az edzést, hogy idén Wilder-t és Joshua-t is megverje

Tyson Fury (27-0-1; 19 KO) megkezdte a felkészülést a 2019-es szezonra edzőjével Ben Davison-nal. Fury nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy idén mindkét jelenlegi nehézsúlyú világbajnokkal megküzdjön és az év végére ő legyen a nehézsúly vitathatatlan bajnoka. A cél tehát adott és, hogy elérje ahhoz bizony keményen kell dolgozni. Fury bebizonyította, hogy képes erre, hisz nagyjából 2,5 éves kihagyás után újra formába tudta hozni magát és a visszatérését követő harmadik meccsén már a WBC világbajnok Deontay Wilder-rel (40-0-1; 39 KO) küzdött. Nemcsak, hogy küzdött vele, de meg is tudta szorongatni. Bár kettejük mérkőzése döntetlennel zárult, sokak véleménye szerint akár győztesként is ki lehetett volna hozni Fury-t. Elsődleges célja tehát a Deontay Wilder elleni visszavágó, amire jó esélye van. Bár még konkrét megállapodás nem született, de nagy rá az esély, hogy létrejöjjön ez a mérkőzés. Mindkét bunyós nyilatkozataiból arra lehet következtetni, hogy ezt a meccset szeretnék.

Fury edzője szerint nem volt igazságos a döntés, ami az első meccsen született. Szerinte a visszavágó még keményebb csatát fog hozni, mint az első meccsük, ezért még keményebben kell készülniük, mint a múltkor. Most már jobban ismeri egymást Wilder és Fury és az első meccsen is közel volt hozzá Wilder, hogy kiüsse Fury-t. Biztos, hogy minden esélyt meg fog ragadni, hogy ezúttal a padlón is maradjon az angol. Davison szerint mindkét bunyósnak szüksége van a visszavágóra, mert Wilder-nek csorbult a tekintélye, hogy nem tudta megverni Fury-t, Fury pedig megérdemli, mert igazságtalan volt a meccs végeredménye.

Ahhoz pedig, hogy az év második felében az IBO/IBF/WBO/WBA (Super) világbajnok Anthony Joshua-val (22-0; 21 KO) küzdhessen Fury nem árt, ha már nála van a WBC világbajnoki öve. Joshua a Wilder elleni meccsig egyáltalán nem tartotta potenciális ellenfélnek Fury-t, majd a meccs után már az ő neve is felkerült a lehetséges ellenfelek listájára. Viszont, ha már világbajnoki övvel a derekán kezd el tárgyalni Fury egy Joshua elleni meccsről, akkor sokkal jobb esélyekkel indul.

Fury promótere Frank Warren is megerősítette, hogy jelenleg Wilder az első számú célpont és szeretnék, ha az Egyesült Királyságban lenne a meccs. Utána pedig jöhet Joshua, mert ha Fury győz Wilder ellen, akkor Joshua-nak nem lesz más esélye ki kell álljon vele. A brit közönség követelni fogja ezt a meccset és Joshua-nak eleget kell majd tennie a rajongóknak.

Komment