Elhunyt Maxim Dadashev

Fotó: Maxim Dadashev – PuzzlePix Fotóügynökség

A kisváltósúlyú orosz bunyós Maxim Dadashev (13-1; 11 KO) július 19-én lépett szorítóba a Top Rank Oxon Hill-i bokszgáláján. Dadashev ellenfele a puerto rico-i Subriel Matias volt az IBF kisváltósúlyú eliminátori címéért. Dadashev túl sok fejre mért ütést kapott és a 11. menet után az edzője, Buddy McGirt feladta a meccset. Dadashev szívvel-lélekkel küzdött és folytatni akarta a meccset, de edzőjének volt igaza.

A meccs után már az öltözőbe is csak segítséggel tudott kimenni. Menet közben hányni kezdett és hordágyra kellett tenni, majd az öltözőben összeesett. Egyből mentőt hívtak hozzá, a kórházban kiderült, hogy egy ödéma keletkezett az agyában és azonnal megműtötték majd mesterséges kómába helyezték. Már akkor súlyos agykárosodásról beszéltek az orvosok.

Dadashev esete kísértetiesen hasonlít Adonis Stevenson sérülésére, aki tavaly decemberben Oleksandr Gvozdyk ellen járt így. Őt is megműtötték, majd mesterséges kómába helyezték. Újra kellett tanulnia mozogni, járni, beszélni és a szorítóba soha többé nem térhet vissza, de szerencsére felépült a sérüléséből. Hiába volt nagy küzdő Dadashev ezt a csatát sajnos elveszítette, július 23-án a szervezete nem bírta és elhunyt.

Dadashev ígéretes karrier előtt állt és hibátlan mérleggel rendelkezett, 14 profi meccséből ez volt az első veresége. Szeptemberben lett volna mindössze 29 éves, a boksztársadalom mellett felesége és kisfia gyászolja. Nyugodjék békében!

Komment