Ruiz VS Joshua 2 mérlegelés: Joshua fogyott, Ruiz hízott

Fotó: Andy Ruiz Jr. – Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Aki azon aggódott korábban, hogy Andy Ruiz Jr. (33-1; 22 KO) túl sokat fog fogyni a visszavágóra az most megnyugodhat, mert Ruiz nemhogy fogyott, hanem hízott (128,4 kg) az első meccsük óta. Legalábbis a mérleg most 6,8 kg-val többet mutatott, mint a júniusi meccsnél. Ami azért furcsa tekintve azokat a képeket, amik megjelentek róla a felkészülés során, bár a photoshop csodákra képes. Anthony Joshua (22-1; 21 KO) viszont tényleg fogyott, 4,9 kg-val kevesebb, mint az első meccsükön. Ő nem szégyenlősködött, félmeztelenül állt a mérlegre és kevésbé tűnt izmosnak, mint korábban. Alatta 107,5 kg-ot mutatott a mérleg, utoljára öt évvel ezelőtt mérlegelt ilyen súllyal, akkor 107,3 kg volt.


Ruiz súlyához hozzá tartozik, hogy szinte teljesen felöltözve állt a mérlegre és még egy Sombrero kalap is volt rajta. Van olyan külföldi hírportál, ahol már el is kezdtek összeesküvés elméletet gyártani, hogy miért nem vetkőzött le Ruiz? Valaki szerint plusz súly volt a ruhájában és a kalapja alatt.


Nehézsúlyban ugye az a lényeg, hogy a minimum súlyt elérje, ezt bőven túlszárnyalta a mexikói, így sok értelme nem lett volna trükközni. Hogy most taktikázik-e vagy a felkészülés során taktikázott, amikor sokszor hangoztatták a fogyást nem tudni, de igazából mindegy is. Viszont Ruiz 10 éve volt utoljára 130 kg közelében. A meccsen majd kiderül, hogy ki milyen formában van fizikálisan és mentálisan. Júniusban már láthattuk, hogy a kisportolt testalkat nem minden. Meg tudja-e tartani Ruiz a világbajnoki címeket (IBO/IBF/WBO/WBA Super) vagy visszaszerzi Joshua?

Komment