Jónak ígérkezik a Ruiz – Joshua visszavágó undercardja, Povetkin is bunyózik

Fotó: Alexander Povetkin – PuzzlePix Fotóügynökség

Andy Ruiz Jr. és Anthony Joshua december 7-én, Szaúd-Arábiában csapnak össze ismét az IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnoki övekért. Nem túlzás azt állítani, hogy ez a csata a legjobban várt meccsek közé tartozik, amikre még 2019-ben sor kerül. A helyszín választás miatt a Matchroom-nak elég sok gondja akadt, Ruiz nehezen fogadta el a közel-keleti helyszínt és a DAZN se volt a legboldogabb, mert nagy az időeltolódás az USA-hoz képest. De ezeken kívül érveltek az emberi jogok megsértésével, terrorizmus veszéllyel és még sok minden mással. Hearn azonban kitart, gőzerővel kiáll a Szaúd-arábiai helyszín mellett és igyekszik egy igazán izgalmas gálát tető alá hozni, ami nemcsak a főmeccs miatt lesz érdekes.

Hivatalosan még nem jelentették be a gála meccseit a főmeccsen kívül, de néhány párosítást már megemlített Hearn, amik jónak ígérkeznek. Nehézsúlyban szorítóba lép még például a rutinos orosz Alexander Povetkin (35-2; 24 KO) is a fiatal Michael Hunter (18-1; 12 KO) ellen. Povetkin egy sokat próbált bunyós, aki még 40 évesen is képes megleckéztetni a fiatalokat, tavaly szeptemberben bár kikapott az akkor még világbajnok Anthony Joshua-tól, de szépen helyt állt, augusztus végén pedig Tyson Fury unokaöccsét, Hughie Fury-t verte meg egyhangú pontozással. Ellenfele Michael Hunter pedig korábban cirkálósúlyban világbajnoki kihívó is volt Oleksandr Usyk ellenében. Azt a meccset pontozással elveszítette, majd nehézsúlyban folytatta tovább karrierjét és egyelőre ebben a súlycsoportban még nem talált legyőzőre. Jelenleg pedig a WBA Interkontinentális bajnoka. Jó felmérő lehet számára a Povetkin elleni meccs.

Szintén nehézsúlyban felmerült még a veretlen horvát Filip Hrgovic (9-0; 7 KO) neve is, aki a WBC Nemzetközi bajnoka jelenleg. Valamint Hearn pedzegette azt is, ha Dillian Whyte (26-1; 18 KO) tudja magát addig tisztázni a doppingvádak alól, akkor ő is szorítóba léphet Szaúd-Arábiában. Még az is lehet, hogy épp Hrgovic ellen.

Két korábbi világbajnokot Liam Smith-t (28-2-1; 16 KO) és Jessie Vargas-t (29-2-2; 11 KO) is összeeresztené Hearn. Smith korábban a WBO nagyváltósúlyú világbajnoka volt, jelenleg pedig a WBC Silver bajnoka. Vargas pedig korábban kisváltó- és váltósúlyban volt világbajnok, de legutóbbi meccsén már nagyváltósúlyban lépett szorítóba.

Nagypehelysúlyban pedig egy angol – ír párharcot álmodott meg Hearn. A korábbi nagypehelysúlyú világbajnok Scott Quigg (35-2-2; 26 KO) küzdene a korábbi világbajnoki kihívó Jono Carroll (17-1-1; 3 KO) ellen.

Rajtuk kívül még Kell Brook (38-2; 26 KO) neve is többször szóba került, hogy egy újabb majdnem egy éves szünet után végre ismét szorítóba lép, talán megalapozva egy jövő évi Amir Khan elleni rangadót.

Ahogy azt sejteni lehetett női mérkőzésre pedig nem fog sor kerülni.

Ezek közül a párosítások közül egyelőre csak a Povetkin – Hunter meccsről beszélt úgy Eddie Hearn, hogy azt szinte biztosra vehetjük, a többi még tárgyalás alatt van, de nem tűnik rossz felhozatalnak.

Komment