Usyk és Bellew farkasszemet néztek a Wembley-ben

Fotó: Oleksandr Usyk – PuzzlePix Fotóügynökség

Már hivatalosan is bejelentették, hogy a cirkálósúlyú vitathatatlan bajnok Oleksandr Usyk (15-0; 11 KO) és a korábbi WBC cirkálósúlyú világbajnok Tony Bellew (30-2-1; 20 KO) november 10-én csap össze Manchesterben. Az ukrán kiválóság július 21-én lépett a cirkálósúly vitathatatlan trónjára, amikor egyhangú pontozással legyőzte az orosz Murat Gassiev-et a WBSS döntőjében. Usyk a győzelmével begyűjtötte a már meglévő WBO és WBC világbajnoki öve mellé az IBF és a WBA (Super) övét is.

Usyk nem sokkal a győztes meccs után kihívást is intézett Tony Bellew felé, aki állt elébe. Egy ideig még ment az egyezkedés, hogy végül milyen súlyban legyen a mérkőzés, mert Usyk már a nehézsúly felé kacsingat, Bellew pedig az utóbbi két meccsét már itt vívta David Haye ellen. Azonban végül a cirkálósúly mellett döntöttek, mert így Bellew-nak esélye nyílik megszerezni Usyk öveit.

Már a mérkőzés promótálása is megkezdődött, valószínűleg ennek részeként ment el személyesen Usyk a szeptember 22-i londoni gálára, ahol Joshua és Povetkin vívta a főmérkőzést. A gálán Usyk és Bellew felmentek a ringbe és farkasszemet néztek egymással a kamerák kereszttüzében. A novemberi mérkőzésüket a Matchroom Boxing szervezi, így evidens volt, hogy kihasználják a lehetőséget egy kis reklámra. Usyk nyilatkozott is a sajtónak és elmondta, hogy már régóta készül a meccsre és örül neki, hogy most már a helyszín és a dátum is biztos. Bellew kapcsán elmondta:

„Az edzőtáborban vagyunk a csapatommal, keményen dolgozom és egy hosszú csatára készülök Tony-val. Ő azt mondja, hogy meg fog verni engem, én szeretem ezt a hozzáállást, de nem lehet megverni valakit, aki láthatatlan a ringben!”

Tehát az összecsapásra november második hétvégéjén kerül sor és remélhetőleg a magyar bokszrajongók is élőben nézhetik majd, mivel Matchroom gála lesz és ezeket általában élőben közvetítik Magyarországon is.

Komment