Joshua a rajongókkal szavaztatná meg, hogy ki legyen a következő ellenfele, de Wilder-t mindenképp akarja

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Múlt hétvégén az IBO, IBF, WBO, WBA (Super) nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua (22-0; 21 KO) sikeresen megvédte világbajnoki címét Alexander Povetkin ellenében, így már koncentrálhat a következő ellenfelére. Azt már biztosan tudjuk, hogy Joshua legközelebb jövő áprilisban lép szorítóba ismét a londoni Wembley stadionban, viszont az ellenfél személye még kérdéses. Több opció is van, hogy ki ellen védheti meg ismét világbajnoki címeit.

Az első számú célpont mindenképp az amerikai Deontay Wilder (40-0; 39 KO), aki jelenleg a WBC nehézsúlyú világbajnoka. A Joshua-Wilder címegyesítő mérkőzésről már hónapok óta folynak a tárgyalások, különösebb eredmény nélkül. Közben Joshua megvédte öveit Povetkin-nel szemben, Wilder pedig december 1-jén teszi kockára világbajnoki címét a korábbi nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury (27-0; 19 KO) ellen. Így elvileg, Wilder győzelme esetén akár létre is jöhet a címegyesítő meccs áprilisban. Leírva szépen hangzik, de tudjuk, hogy a két fél menedzsmentje és a két bunyós sem találja a közös hangot és nem lehet tudni, hogy valaha megállapodnak-e. Illetve az is kérdés, hogy Wilder győz-e Fury ellen, amennyiben nem, egészen biztos, hogy egy visszavágó meccsre is sor kerül.

Joshua azt nyilatkozta a Wilder-Fury meccs kapcsán, hogy ő mindenképp meg akar küzdeni Wilder-rel, ha nyer, ha veszít az angollal szemben.

„Ha veszít, én akkor is megküzdök vele. Mert ő egy nagy név és az emberek látni akarják a meccsünket. Szóval akkor is kiállnék vele.”

Joshua számára tehát nemcsak a címegyesítés a lényeg, hanem az is, hogy bebizonyítsa a világnak, hogy tényleg ő a súlycsoportja legjobbja. Ugyanakkor sok sikert kívánt Wilder-nek és Fury-nak is, és azt üzente, hogy Fury inkább foglalkozzon magával, ne pedig az ő hétvégi győzelmével. Koncentráljon inkább Wilder-re, még a végén elvonja a figyelmét és baj lesz belőle.

Joshua azt is bejelentette, hogy szeretne egy szavazást indítani, hogy a rajongók döntsenek arról, hogy ki ellen szeretnék látni legközelebb. Wilder és Fury mellett Dillian Whyte (24-1; 17 KO) is esélyes lehet AJ ellen. Akár ő is szóba jöhet, ha Wilder-rel nem sikerül megállapodni, ugyanis a WBO is kötelező címvédést rendelt el Joshua számára, amit csak akkor halaszthat későbbre, ha időben megállapodik Wilder-rel. A WBO ugyan még nem jelentette be, hogy ki ellen kellene címet védenie Joshua-nak, de Whyte igencsak esélyes rá, mivel ő jelenleg a WBO Nemzetközi bajnoka és a szervezet rangsorában a második helyen áll. Ha Wilder menedzsmentje sokáig húzza az időt és nem egyeznek meg pár héten belül, akkor biztos nem mérkőznek meg áprilisban egymás ellen.

Komment