Usyk még egy meccsig maradna cirkálósúlyban, Andre Ward-ot akarja

Az ukrán cirkálósúlyú bajnok, Oleksandr Usyk (16-0; 12 KO) menedzsere meglepő bejelentést tett. Egis Klimas azt mondta, hogy Usyk még egy meccs erejéig maradna cirkálósúlyban és szeretne megküzdeni a korábbi nagyközép- és félnehézsúlyú világbajnok Andre Ward-dal (32-0; 16 KO). Eddig arról szóltak a hírek, hogy a Tony Bellew elleni meccs volt az utolsó cirkálósúlyú meccs, és ezután már nehézsúlyban folytatja. A terv eddig az volt, hogy két meccs nehézsúlyban és jöhet az IBO/IBF/WBO/WBA (Super) nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua, akár már a jövő év végén.

Ward korábban célozgatott rá, hogy talán kiállna Bellew ellen, ha legyőzi Usyk-ot, de semmi konkrétum nem hangzott el, inkább egy Joshua elleni meccs hozná lázba. Klimas ebből kiindulva úgy gondolja, hogy össze lehetne hozni egy Usyk – Ward cirkálósúlyú meccset. Klimas szerint Ward miatt még maradna súlycsoportjában Usyk és utána lépne tovább a királykategóriába.

„Néhányan arról beszélnek, hogy Andre Ward talán visszatér, mert Ward azt nyilatkozta korábban, hogy szeretne megküzdeni Bellew-val, de Bellew kikapott Usyk-tól. Szóval, ha úgy gondolja, hogy visszatér, akkor miért ne harcolhatna Usyk ellen?”

Korábban Ward azt nyilatkozta Usyk-ról, hogy minden bizonnyal jó bunyós, ha ő a cirkálósúly vitathatatlan bajnoka, de nem látta bunyózni, nem igazán tud véleményt mondani róla. Akkori nyilatkozatából nem úgy tűnt, mint aki igazán lázba jött volna egy Usyk elleni meccstől. Bár, ha komolyan gondolja, hogy egy Joshua elleni meccsre visszatérne, ahhoz jó ugródeszka lenne Usyk legyőzése.

Komment