Whyte biztos benne, hogy Chisora meg tudja verni Usyk-ot

Fotó: Dereck Chisora – PuzzlePix Fotóügynökség

Dillian Whyte kétszer is küzdött már Dereck Chisora-val (32-9; 23 KO) és mindkétszer megverte, de egyszer sem volt könnyű dolga. 2016-ban szoros pontozással, majd 2018-ban KO-val a 11. menetben, de az addigi pontozás szintén nagyon szoros volt. Tehát Whyte jól tudja, hogy Chisora mire képes a ringben, ezért is figyelmezteti Usyk-ot, hogy jól gondolja meg a „WAR” elleni meccset, mert kellemetlen meglepetésben lehet része.

Eddie Hearn nagyon szeretné, ha Usyk (17-0; 13 KO) következő meccse Chisora ellen lenne, már helyszínt és dátumot is mondott, de hivatalosan még nem lett bejelentve az összecsapás. Usyk-nak eddig mindössze egy nehézsúlyú meccse volt, a már nem éppen fénykorában lévő Chazz Witherspoon ellen, akit legyőzött ugyan az ukrán, de győzelme kulcsa az volt, hogy Witherspoon nem bírta kondival és feladta. Meggyőzőnek nem lehet mondani Usyk teljesítményét, de azért azt is hozzá kell tenni, hogy majdnem egy évvel korábban volt az utolsó meccse.

Usyk eddigi nehézsúlyú teljesítménye nem győzte meg Whyte-ot sem, szerinte egy jó formában lévő, motivált Chisora nehéz falat lesz az ukránnak és le fogja győzni. Ezzel pedig elbukná a világbajnoki címmeccsre szóló esélyét Usyk. Ugye jelenleg Usyk a WBO-nál a kötelező kihívó, de egyelőre még várnia kell, hogy a világbajnoki övért/övekért küzdhessen.

„Egyenesen kimondom, hogy ne becsüld alá Dereck-et. Ha jó formában van és motivált, akkor kemény feladat lesz. Komoly munka. 100%-ban biztos vagyok benne, hogy meg tudja verni. Bízom a győzelmében, mert Usyk Chazz Witherspoon-nal harcolt. Ok, kibokszolta meg kimanőverezte, de milliószor el kellett találnia mielőtt meg tudta állítani és Chazz Witherspoon már alapvetően nyugdíj előtt állt a meccs előtt.”

Chisora sikeres évet tudhat a háta mögött, három meccse volt tavaly és mindhármat megnyerte. A korábbi világbajnoki kihívó Artur Szpilka-t például már a második menetben kiütötte, David Price-t pedig a negyedikben. Nagyon jó lehetőség számára az Usyk elleni meccs, ha legyőzi újra közel kerülhet egy világbajnoki címmeccshez, talán utoljára. Usyk-nak pedig nagyon jó tapasztalatszerzés lehet a Chisora elleni bunyó, de ugyanakkor kockázatos is.

Komment