Öt bokszoló került fel a Forbes 100-as listájára – vajon kik keresték a legtöbbet?

A Forbes magazin évek óta összeállítja az előző év legjobban kereső sportolóiból a Top 100-as listáját. Az idei lista a 2018. június 1. és 2019. június 1. közötti adatokat veszi figyelembe. A 2019-es százas listába ezúttal öt profi ökölvívó került be. A listát több évben is a korábban több súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Floyd „Money” Mayweather Jr. vezette, de idén már nem ő van az élen.

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Idén nem egy ökölvívó áll a lista élén, hanem az argentin focista Lionel Messi 127 millió dollárral, majd őt követi Cristiano Ronaldo és a brazil Neymar. A legjobban kereső ökölvívó pedig a lista 4. helyén álló mexikói ökölvívó Saul „Canelo” Alvarez, 94 millió dollárral. Ezt az összeget pedig nagyrészt a DAZN-tól kapta, akikkel 365 millió dolláros szerződést kötött. Ez az óriási összeg 11 meccsre szól és ebből eddig nagyjából 50 millió dollárt kapott meg. Canelo ezzel 11 helyet javított a tavalyi 15. helyéhez képest.

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

A következő bokszoló a sorban a most már csak korábbi nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua áll, ő a 13. helyet foglalja el. Joshua nemrég veszítette el világbajnoki öveit, amit szeretne még az idén visszaszerezni Andy Ruiz Jr.-tól. Az legalább némiképp vigasztalhatja, hogy az előző listán „csak” a 25. volt 39 millió dollárral, de idei listán már 55 millió dollárral csípte el a 13. helyet.

Deontay Wilder
Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

A következő a sorban szintén egy nehézsúlyú bunyós, a WBC világbajnok Deontay Wilder, ő azonban a lista második felére fért fel. Az 56. helyre került 30,5 millió dolláros jövedelmével.

Fotó: Manny Pacquiao – PuzzlePix Fotóügynökség

Rajta kívül még két ökölvívó kapott helyett a 100-as listán. Mégpedig a 92. helyen álló Manny Pacquiao 26 millió dollárral és a 95. helyen álló Gennady Golovkin 25,5 millió dollárral.

Fotó: Gennady Golovkin – PuzzlePix Fotóügynökség

Komment