Arum szerint Canelo jól teszi, hogy nem foglalkozik Golovkin-nal, Kovalev a jó választás

Fotó: Bob Arum – PuzzlePix Fotóügynökség

A Top Rank vezér Bob Arum, aki nem mellesleg Sergey Kovalev társpromótere egyértelműen Saul „Canelo” Alvarez oldalán áll azzal kapcsolatban, hogy legyen-e/kell-e még egy harmadik meccs Canelo és Golovkin között. Arum szerint a kazah nem érdemli meg, hogy még egy esélyt kapjon a mexikói ellen, mert minősíthetetlenül viselkedett, amikor tavaly áprilisban kiderült, hogy Canelo szervezetében tiltott szert találtak. Golovkin és csapata akkor minden alkalmat megragadtak, hogy besározzák Canelo-t. Hogy ez jogos vagy igazságos volt-e azt döntse el mindenki maga, hisz az éremnek két oldala van. Az biztos, hogy Arum Canelo pártján áll és finoman szólva elküldte melegebb éghajlatra GGG-t.

Mi mást mondhatna a világ egyik legismertebbe promótere, hisz az ő bunyósa (Kovalev) kaphat lehetőséget Canelo ellen. Így persze, hogy inkább emellett a meccs mellett van, mint a harmadik Canelo – Golovkin meccs mellett. Mint ismeretes a mexikói bajnok nagyon szeretne Kovalev-val küzdeni és megpróbálták már most szeptemberre összehozni a meccset, de idő hiányában nem sikerült megegyezni. Ugyanakkor nem tett le róla Canelo, mert azt mondta, hogy megvárja a most szombati Kovalev – Yarde meccs eredményét és csak utána dönt arról, hogy ki ellen áll ki legközelebb, de az edzést már megkezdte. Célja, hogy félnehézsúlyban is világbajnok legyen, de ezt csak úgy érheti el Kovalev ellen, ha az orosz megvédi WBO világbajnoki övét. Ha veszít az orosz akkor már tárgytalan lesz ez a meccs, mert nem lenne értelme kockáztatni.

Így Canelo vár, Kovalev bunyózik, Arum pedig már előre promótál. Mert ő azt szeretné, ha még novemberben sor kerülne a Canelo – Kovalev meccsre, ami minden bizonnyal jó kis pénzt hozna mindegyikük pénztárcájába.

Komment