Heti összefoglaló: Április 16 – 22.

Kedden jelentette be az IBF, hogy a könnyűsúlyban WBC bajnok és kisváltósúlyban IBF világbajnok Mikey Garcia nem marad kisváltósúlyban. A korábbi hírek arról szóltak, hogy Garcia egy ideig még marad kisváltósúlyban és megvédi frissen szerzett világbajnoki övét Ivan Baranchyk ellen. A négy súlycsoportban világbajnok Garcia módosította a terveit és bejelentette a WBC elnökének, hogy az elkövetkező hónapokban szeretné megvédeni a WBC könnyűsúlyú világbajnoki övét. Korábban már szóba került, hogy Garcia-nak meg kell védenie a WBC övét Jorge Linares ellen, de akkor Linares végül a Lomachenko elleni meccset választotta. A legvalószínűbb következő ellenfél Robert Easter Jr. lehet Garcia számára. Easter Jr. az IBF jelenlegi könnyűsúlyú világbajnoka, így akár címegyesítő mérkőzés is lehet belőle. Utána pedig akár a Linares – Lomachenko meccs győztesével is kiállhat Garcia.

A WBC elnöke, Maurizio Sulaiman elmondta, hogy a szombati Jermall CharloHugo Centeno Jr. meccs győztese lesz a WBC-nél Golovkin kötelező kihívója. A két középsúlyú bunyós szombaton a WBC középsúlyú interim övéért fog megküzdeni. Sulaiman azt is elmondta, hogy a világ egyértelműen egy Golovkin – Canelo visszavágóra kíváncsi, ami remélhetőleg már akár szeptemberben is bekövetkezhet.

A WBC felfüggesztette a korábbi nagylégsúlyú világbajnokot Carlos Cuadras-t. Cuadras megsértette a WBC Tiszta Box programját azzal, hogy megtagadott egy dopping vizsgálatot. Maurizio Sulaiman, a WBC elnöke szerint a szervezet zéró toleranciát tart fenn a tiltott anyagok tekintetében. Cuadras-t a WBC ranglistájáról is törölték.

Golovkin és edzője Abel Sanchez Canelon „gúnyolódik” az új Nike reklámban. A 40 másodperces reklám azzal kezdődik, hogy Abel Sanchez egy asztalnál ülve steak-et eszik és azt mondja, hogy „az emberfeletti erőhöz szükség van egy különleges összetevőre”, majd a kamera Golovkin edzését mutatja. A reklám végén pedig visszatérnek Sanchez-re, aki így fejezi be: „és ez a kemény munka”. A Canelo – Golovkin visszavágót azért halasztották el, mert clenbuterolt találtak Canelo szervezetében, amit a mexikói marhahússal magyarázott. Golovkin egy nappal Canelo április 18-i meghallgatása előtt tette közzé a videót, ezzel is odaszúrva a mexikói bunyósnak.

Ruslan Provodnikov (25-5; 18 KO), az „Orosz Rocky” komolyan elgondolkodott a visszatérésről. A korábbi kisváltósúlyú világbajnok közel két éve lépett utoljára szorítóba, akkor John Molina Jr-tól kapott ki. Visszavonulása után politikusnak állt és a családjával töltötte idejét. Provodnikov elmondta, hogy nem hiányzik neki különösebben az ökölvívás, de egy megfelelő ajánlat esetén megfontolná a visszatérését a kötelek közé. Esetleg Terence Crawford, Errol Spence Jr vagy hasonló nagy név ellen szívesen visszatérne.

Döntés született Canelo ügyében. Hat hónapos eltiltást kapott a mexikói bunyós, így legkorábban szeptemberben térhet vissza a ringbe. Még aznap bejelentették Golovkin új ellenfelét is, az örmény származású Vanes Martirosyant. Részletesebben itt olvashattok róla:

Komment