Joshua VS Miller már hivatalos, Wilder és Fury még mindig egyezkednek

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Hivatalosan is bejelentették, hogy az IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua (22-0; 21 KO) ellenfele az amerikai Jarrell Miller (23-0-1; 20 KO) lesz. A meccs helyszíne pedig a „Boksz Mekkájának” is nevezett New York-i Madison Square Garden lesz. Tehát végre sor kerül Joshua amerikai debütálására június 1-jén. A meccset az Egyesült Államokban a DAZN fogja közvetíteni, Angliában viszont a Sky Sports PPV közvetítés keretén belül, így két helyről is jön a pénz a közvetítésből, amire szükség is lesz, mert ahogy korábban megírtuk Joshua 32 millió dollárt kap az amerikai meccsért.

Nehéz szülés volt, de végre sikerült ellenfelet találni a veretlen világbajnoknak. Miller csak a sokadik volt a listán végül mégis ő lett a befutó, mert Wilder és Fury egymással van elfoglalva, Dillian Whyte pedig nem volt megelégedve az ajánlattal és kicsit érthetetlen módon inkább bunyózik a WBC interim címéért, mint három nagy szervezet világbajnoki övéért. Az ellenfél választás megosztja Joshua rajongóit. Egy részük örül az amerikai debütálásnak, egy részük viszont visszalépésnek tartja, hogy Miller ellen fog küzdeni. De hát sok választása ugye nem volt Joshua-nak, mondjuk egy Luis Ortiz elleni meccs talán nagyobb örömöt okoznak a bokszrajongóknak.

Közben pedig a WBC világbajnok Deontay Wilder (40-0-1; 39 KO) és Tyson Fury (27-0-1; 19 KO) továbbra sem tudott véglegesen megállapodni a visszavágó részleteit illetően és a WBC immár második alkalommal halasztja el a versenytárgyalást, hogy meg tudjanak egyezni. Ismét azt hangsúlyozzák, hogy már nagyon közel vannak a megegyezéshez, de ugye a múlt héten is ezt mondták, amikor az első haladékot kérték. Úgy tűnik egyik bunyós menedzsmentje sem szeretné, ha Eddie Hearn és a Matchroom lecsapna a rendezési jogokra  a versenytárgyaláson, ezért kértek újabb haladékot. Wilder menedzsere, Shelly Finkel azt ígéri, hogy a jövő hét elejére meg fognak egyezni. A külföldi hírportálok szerint elég valószínű, hogy május 18-án a New York-i Barclays Center-ben lehet majd a meccs, de biztosat csak akkor lehet tudni, ha már hivatalosan is bejelentik.

Komment