Október 18. Philadelphia: Gvozdyk – Beterbiev félnehézsúlyú címegyesítés

Artur Beterbiev félnehézsúlyú IBF világbajnok.
Fotó: Artur Beterbiev – PuzzlePix Fotóügynökség

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Top Rank azon dolgozik, hogy még az ősszel tető alá hozzon egy Oleksandr Gvozdyk (17-0; 14 KO) – Artur Beterbiev (14-0; 14 KO) világbajnoki címegyesítő mérkőzést. Mindkét bunyós veretlen, Gvozdyk a WBC világbajnoka, Beterbiev pedig az IBF világbajnoka. Óriási csata van kilátásban a két kelet-európai bunyós között. Most pedig hivatalosan is bejelentették, hogy október 18-án kerül sor a meccsre Philadelphiában.

A Top Rank vezér, Bob Arum szerint az év meccse lehet az ukrán és az orosz bunyós címegyesítése. Mindkét bunyós hibátlan mérleggel rendelkezik, ráadásul Beterbiev 100 %-os KO-aránnyal, de Gvozdyk sem panaszkodhat a 82 %-ával.

Gvozdyk elmondta, hogy az elsődleges célja az volt, hogy világbajnok legyen, ez tavaly decemberben Adonis Stevenson legyőzésével sikerült is. Most pedig az a cél, hogy egyesítse a világbajnoki öveket. Biztos a győzelmében és azt ígéri, hogy óriási küzdelem lesz, minden bizonnyal élvezni fogják a rajongók a meccset.

Természetesen Beterbiev célja is az, hogy egyesítse a címeket: „Ez egy nagyszerű harc lesz két bajnok között, akik mindketten a vitathatatlan világbajnoki címre vágynak. Nagyon várom már, hogy október 18-án ringbe léphessek.” 

Az orosz 2017. novembere óta az IBF világbajnoka, Enrico Koelling-et verte meg kiütéssel. Azóta két alkalommal védte meg világbajnoki címét. A bajnok nem volt túl aktív az utóbbi három évben, de állítólag önhibáján kívül, mert nagyon nehezen találnak ellenfelet az orosz „tanknak”, mindenki elkerüli a vele való összecsapást.

Komment