Ruiz: „Bocs Eddie, hogy megvertem Joshua-t, és bocs, hogy decemberben is meg fogom verni!”

Fotó: Andy Ruiz Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Már egy hónap sincs hátra az Andy Ruiz Jr. (33-1; 22 KO) – Anthony Joshua (22-1; 21 KO) visszavágóig. Ruiz június 1-jén elvette Anthony Joshua IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnoki öveit és a december 7-i visszavágón minden bizonnyal Joshua mindent elkövet, hogy visszaszerezze azokat.

Ruiz egy, a napokban készített interjúban fontosnak érezte, hogy „bocsánatot kérjen” Joshua promóterétől Eddie Hearn-től. Nyilván ez a bocsánatkérés inkább cinikus volt, mint őszinte, mert Ruiz elmondta, hogy bocsánatot kér, amiért megverte június 1-jén AJ-t és előre bocsánatot kér, amiért decemberben is meg fogja verni.

„Kaptam egy lehetőséget és éltem vele, hogy én legyek az első mexikói nehézsúlyú világbajnok. Szükségem volt egy megfelelő pillanatra, hogy megmutassam ki is Andy Ruiz és megmutattam. Köszönöm Eddie Hearn a lehetőséget. … Bocsánat, hogy megvertem Anthony Joshua-t, de ez a tervem december 7-re is. Szóval ne reménykedj, mert ez a dagi fiú nagyon kemény edz. Szerettem volna visszatérni New York-ba, de a helyszín nem számít, mert csak mi ketten leszünk ringben, csak ő és én.”

Ruiz és a visszavágó kapcsán állandó téma a fogyása, most erről is beszélt a mexikói világbajnok. Szerinte hülyeség, amit sokan mondanak, hogy túl sokat fogyott és nem lesz annyi ereje a második meccsen. Állítása szerint az a célja, hogy 6-8 fonttal (nagyjából 3-4 kg) legyen könnyebb, mint júniusban volt, tehát szó nincs drasztikus fogyásról.

„Ennyitől sokkal jobban fogom magam érezni a ringben, gyorsabb és jobb leszek. Most csak 3 fonttal vagyok kevesebb, mint júniusban. Akkor 268 fonttal mérlegeltem, a terv, hogy decemberben 260 font legyen a súlyom. Nem akarok sokat fogyni, mert erős akarok lenni december 7-én. Tudjuk, hogy mit csinálunk és tudjuk, hogy miért csináljuk.”

Ruiz azt is elmondta, hogy bízik benne, hogy egy nagyon jó meccset fognak látni a rajongók decemberben. Az emberek akciót, vért akarnak látni és azt, hogy leütik egymást. Biztos a győzelmében és abban, hogy Joshua nem tud eleget változtatni a stílusán, ahhoz, hogy meg tudja verni őt. Látta, hogy ő is fogyott, de hogy ez jó-e neki vagy sem, azt nem tudja. Szerinte AJ sokat és keményen edz, de egyszerűen nem jó bokszoló. Pár hét alatt pedig ezen nem fog tudni változtatni.

Komment