Az USA-ban lehet a Wilder – Fury visszavágó; a Joshua – Whyte meccsre nem sok esély van; Klitschko meg talán visszatér

Fotó: Deontay Wilder – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Jelenleg a nehézsúlyú ranglista élén az IBO/IBF/WBO/WBA (Super) világbajnok Anthony Joshua (22-0; 21 KO) és a WBC világbajnok Deontay Wilder (40-0-1; 39 KO) áll, ezért az ő meccseik köré összpontosul minden a királykategóriában. A címegyesítő meccsre még egy darabig várni kell ugyan, de úgy tűnik, hogy a Wilder – Fury visszavágó már egyre jobban körvonalazódik. Joshua következő ellenfele viszont még mindig kérdéses, a hírek szerint az angol Dillian Whyte és az amerikai Jarrell Miller a legesélyesebb, de biztosan még nem lehet kijelenteni semmit.

Tyson Fury (27-0-1; 19 KO) promótere, Frank Warren azt nyilatkozta, hogy egyre valószínűbb, hogy a Wilder – Fury visszavágó is az USA-ban lesz. Bár Warren, Fury és az angol rajongók is bíztak benne, hogy Angliában lehet a második meccs, úgy tűnik mégis Las Vegas lesz a befutó. Ennek egész egyszerű oka van, a pénz. Warren szerint még június előtt sor kerül majd a meccsre. A las vegas-i helyszín még nem biztos, de a promóter szerint Los Angeles-ben semmiképpen sem lesz a második meccs. Warren nem volt megelégedve az első meccs eredményével és a Kaliforniai szövetséggel sem. Remélik, hogy a második meccsen igazságosabb döntés születik majd. Hivatalosan még mindig nincs tehát bejelentve a Deontay Wilder – Tyson Fury visszavágó, de ezt a párosítást már eléggé biztosra lehet venni.

Ugyanakkor a nehézsúly másik világbajnokának, Anthony Joshua-nak még mindig nem lehet tudni, hogy hol, mikor és ki ellen lesz a következő meccse. A hírek szerint a két legesélyesebb ellenfél az angol Dillian Whyte (25-1; 18 KO) és az amerikai Jarrell Miller (23-0-1; 20 KO). Arról már korábban mi is írtunk, hogy AJ-nek az amerikai debütálás szempontjából ideális ellenfél lehet Miller és egyre többet olvasni arról, hogy az áprilisi angliai meccs helyett valószínűleg inkább ez a meccs lesz a soron következő május-június körül New York-ban. A másik potenciális ellenfél Dillian Whyte, aki épp tegnap nyilatkozta, hogy kapott ugyan egy ajánlatot Joshua csapatától, de nevetségesnek tartja az összeget. Konkrétan nem nevezte meg, hogy mennyit ajánlottak neki, de állítása szerint kevesebbet, mint amennyit a Chisora elleni meccsért kapott decemberben. Whyte szerint ebből is látszik, hogy Joshua nem akar kiállni vele és majd ráfogják, hogy ő nem akarta a meccset, hogy mentsék magukat.

Még egy kis PLETYKA a végére. Nem hivatalos információk szerint a korábbi IBO/IBF/WBO/WBA (Super) nehézsúlyú világbajnok Wladimir Klitschko (64-5; 53 KO) a visszatérését tervezi. Ezt a hírt mi egyelőre erős fenntartásokkal kezeljük, mert komoly híroldalon még nem jelent meg, ahol pedig írnak róla ott is csak erős kérdőjellel és sok-sok talánnal említik. Viszont Dillian Whyte-t már egy rádióműsorban megkérdezték róla, hogyha tényleg visszatér Klitschko, akkor kiállna-e vele áprilisban a Wembley-ben? Whyte egyértelműen igent mondott, sőt azt állítja, hogy ki is ütné az ukránt.

Komment