Miller részéről jöhet a Joshua elleni meccs az USA-ban, Joshua válaszára várnak

Fotó: Jarrell Miller – PuzzlePix Fotóügynökség

Az amerikai Jarrell Miller (23-0-1; 20 KO) már régóta vágyik rá, hogy megküzdhessen az IBO/IBF/WBO/WBA (Super) nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua-val (22-0; 21 KO) és úgy tűnik egyre jobbak az esélyei erre a meccsre. Az elmúlt hetekben pletyka szintjén már többször felmerült, hogy Joshua mégsem a londoni Wembley-ben bunyózik legközelebb áprilisban, hanem május-június körül az USA-ban. Akkor pedig Jarrell „Big Baby” Miller lehet az ellenfele.

Joshua elég faramuci helyzetben van, mert úgy tűnik a címegyesítő meccset nem sikerül tető alá hozni Wilder-rel, de valamilyen komolyabb ellenfelet azért mégiscsak keresni kell neki, ahhoz, hogy megtöltsék a stadiont. Ha Wilder Fury-val bunyózik, akkor ugye ő is kiesik a sorból. Whyte-val pedig nem igazán akar megküzdeni Joshua, így marad Jarrell Miller, aki egy amerikai debütáláshoz ideális, ráadásul ő is Matchroom-os, így még könnyebb megszervezni a meccset.

„Jarrell a legjobb amerikai nehézsúlyú bunyós, és mindig is érdeklődött egy Joshua elleni meccs iránt, szóval a labda Joshua térfelén van.” – mondta Dmitry Salita, Miller promótere. Salita szerint Miller Brooklynban nőtt fel, így a New York-i Madison Square Garden tökéletes helyszín lenne a meccsre.

Egy amerikai győzelemmel talán a Wilder elleni meccset is könnyebb lenne összehozni, ha itt is megalapozza a hírnevét Joshua, talán az amerikai rajongók nyomása miatt könnyebben megállapodnak Wilder-rel. Az elkövetkező hetekben biztos többet lehet majd tudni, mert akár áprilisban, akár májusban bunyózik legközelebb Joshua a promóciót lassan el kell kezdeni.

Komment