Terence Crawford címvédésre készül szombaton

Fotó: Terence Crawford – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábbi kisváltósúlyú vitathatatlan bajnok Terence Crawford (33-0; 24 KO) második váltósúlyú mérkőzésére készül. Súlycsoport váltását követően rögtön az első meccsén megszerezte a WBO váltósúlyú világbajnoki címét az ausztrál Jeff Horn ellen, most pedig címvédésre készül. Szombati ellenfele Jose Benavidez Jr. (27-0; 18 KO) lesz, aki a WBO ranglistáján a 10. helyet foglalja el.

Crawford-ot senkinek nem kell bemutatni, aki követi az ökölvívást, hisz az egyik legjobb, ha nem a legjobb ökölvívó napjainkban. A veretlen világbajnok eddig 33 profi mérkőzésen van túl, ezek közül 24-et kiütéssel nyert meg. Három súlycsoportban szerzett már világbajnoki címet (könnyű-, kisváltó- és váltósúlyban), kisváltósúlyban pedig vitathatatlan bajnok volt és váltósúlyban is ez a célja. Benavidez szintén veretlen, de világbajnoki címmeccsig még nem jutott, a WBA kisváltósúlyú interim bajnoka volt egy ideig. Benavidez útja a világbajnoki címmeccsig koránt sem volt egyszerű. 2016 augusztusában több lövést is kapott egy támadás során és emiatt 18 hónapos pihenőre kényszerült, az sem volt biztos, hogy visszatér majd bunyózni. Idén februárban tért vissza és rögtön TKO-s győzelemmel kezdett, majd júniusban is kiütéssel győzött.

Érdekesség, hogy a két bunyósnak közös a promótere és Benavidez visszatérő meccsének mérlegelésén Terence Crawford is részt vett, ahol sikerült is összebalhézniuk. Benavidez azzal vádolta Crawford-ot, hogy nem mer megküzdeni vele, szándékosan kerüli őt. Most azonban megvalósul Benavidez szíve vágya és ringbe léphet Crawford ellen, sőt akár még a világbajnoki címét is elveheti. A felpaprikázott hangulat azóta is tart kettejük között, most épp a mérkőzést megelőző nyilvános edzésen sikerült összeveszniük. A köztük feszülő ellentét miatt a szombati mérkőzés már személyessé vált, emiatt talán a nézők számára még érdekesebb lesz, hisz biztos, hogy mindketten beleadnak majd apai-anyait. Ráadásul a mérkőzést Crawford szülővárosában, a nebraska-i Omaha-ban tartják.

Komment