Június 9. Horn – Crawford, Santa Cruz – Mares, Charlo – Trout mérkőzések

Fotó: Jeff Horn – Europress Fotóügynökség

Las Vegas:

Végre elérkezett a Jeff Horn (18-0-1; 12 KO) – Terence Crawford (32-0; 23 KO) meccs hétvégéje. Eredetileg már áprilisban ringbe léptek volna, de Crawford kézsérülése miatt el kellett halasztani a mérkőzést. A sérülést követően és azóta is az ausztrál Horn és csapata tett róla, hogy nehogy valaki elfelejtse a június 9-i dátumot. Felváltva sértegették és vádolták Crawfordot és csapatát. Hol hercegnőnek és puhának nevezték a korábbi kisváltósúlyú vitathatatlan bajnokot, hol csalással vádolták és még azt is hangoztatták, hogy nem is sérült meg Crawford csak húzza az időt, mert nem tudott eléggé felkészülni Horn ellen. Crawford sem hagyta szó nélkül a rágalmakat, de viszonylag visszafogott volt, ő inkább a ringben akarja megmutatni, hogy ki a jobb. A szombati mérkőzés tétje a WBO váltósúlyú világbajnoki címe, amit Horn tavaly júliusban szerzett meg Manny Pacquiao legyőzésével. Az amerikai Ring magazin súlycsoport független listáján jelenleg harmadik helyet betöltő Crawfordnak ez lesz az első váltósúlyú mérkőzése. Legutóbb tavaly augusztusban lépett ringbe Julius Indongo ellenében, akit három menetben TKO-val győzött le és lett a kisváltósúly vitathatatlan bajnoka. A korábbi könnyűsúlyú és kisváltósúlyú világbajnok Crawford úgy érezte, hogy nincs már több kihívás számára kisváltóban hisz mindent elért, most ugyanezt a célt szeretné megvalósítani váltósúlyban, itt is vitathatatlan bajnok szeretne lenni. Kezdésnek pont jó lenne a WBO világbajnoki címe, amire valljuk be elég nagy esélye van. Tegnap este lezajlott a mérlegelés is, ahol Horn megszenvedett vele, hogy a megfelelő súlyt hozza. A nagyszájú ausztrál 148 fonttal mérlegelt (147 a súlyhatár), majd meztelenül is 147,5 font volt. Ezt követően kapott egy órát, hogy hozza a súlyt, ami végül nagy nehezen sikerült és meg lett a 147 font. Lehet, hogy a sok szájkarate helyett inkább ezzel kellett volna foglalkoznia Hornnak.

Los Angeles:

Los Angelesben is lesz egy izgalmasnak ígérkező gála szombat este. A pehelysúlyú Leo Santa Cruz (34-1-1; 19 KO) és Abner Mares (31-2-1; 15 KO) már második alkalommal fog találkozni egymással. Az első mérkőzésük kemény csatát hozott. A végig izgalmas, szoros mérkőzés végül pontozással zárult, ahol többségi döntéssel Santa Cruz nyert és megszerezte a betöltetlen WBA (Super) pehelysúlyú világbajnoki övét és a WBC gyémánt övét is. A WBA szervezet még 2017 áprilisában elrendelte a visszavágót, de akkor nem sikerült megegyezni az anyagiakban így csak most csapnak össze ismét. A hírek szerint a győztes lehet a WBC pehelysúlyú kihívója Gary Russell Jr. (29-1; 17 KO) WBC világbajnok ellenében.

Szintén ezen a gálán lép szorítóba a nagyváltósúlyú WBC világbajnok Jermell Charlo (30-0; 15 KO) is, aki a balkezes Austin Trout (31-4; 17 KO) ellenében. Jermell Charlo még 2016. májusában szerezte meg a címet John Jackson legyőzésével. Legutóbb pedig tavaly októberben védte meg címét Erickson Lubin ellen, akit az első menetben kiütéssel győzött le. A meccs érdekessége, hogy a korábbi váltósúlyú WBA világbajnok Trout 2016-ban Jermell Charlo ikertestvére Jermall Charlo ellen is ringbe lépett az IBF nagyváltósúlyú övéért. Akkor az azóta már középsúlyba fellépett Charlo testvér nyert. Vajon ma este is az egyik Charlo kezét emelik magasba?

Komment