Október 12. Magyar Ring Gála Darmos – Tóth visszavágóval és Szellő Imrével

Fotó: Darmos “Gladiátor” József – Tóth “Barbár” Tamás – Felix Promotion

Október 12-én, pénteken ismét megszólal a gong a salgótarjáni Sportcsarnokban. A Felix Promotion idei ötödik hazai gáláját rendezi a Nógrád megyei városban, amit a nézők ismét megtekinthetnek az M4 csatornán este 23:15-től.

Az este legjobban várt mérkőzése minden bizonnyal a Darmos „Gladiátor” József (11-2-2; 9 KO) – Tóth „Barbár” Tamás (9-6-4; 5 KO) visszavágó lesz a cirkálósúlyú magyar bajnoki címért. Darmos és Tóth két évvel ezelőtt küzdöttek meg egymással először a bajnoki címért, akkor Tóth nyert kiütéssel a 9. menetben. Darmos azóta várja, hogy revánsot vegyen honfitársán és bebizonyítsa, hogy ő a jobb kettejük közül. Az elmúlt két évben sok minden változott, de az elszántságuk minden bizonnyal csak még erősebb lett, hisz mindketten bizonyítani akarnak. Darmos beakarja bizonyítani, hogy igenis ő a jobb, Tóth pedig ismét vissza akar térni a csúcsra. Az első mérkőzésükön Darmos még úgymond rutintalan volt a profik között, mindössze három mérkőzés volt a háta mögött, amikor Tóthtal találkozott. Azóta számos győzelmen van túl és az elmúlt három mérkőzését zsinórban megnyerte, ráadásul ezek közül kettőt idő előtt fejezett be. Tóth számára pedig ez a meccs vízválasztó lehet. A 2017-es Szellő Imre elleni veresége után sok változás történt és most esélye nyílik bebizonyítani, hogy pozitív értelemben. A Szellő elleni vereséggel elveszítette magyar bajnoki címét és egy évig nem is lépett szorítóba. Edzőt váltott és idén áprilisban tért vissza, de a visszatérő meccse nem sikerült jól. Most itt a lehetőség, hogy bebizonyítsa, van helye a hazai élmezőnyben és sikeres a közös munka új edzőjével Pintye Szabolccsal.

A főmérkőzés előtt szintén egy cirkálósúlyú mérkőzést láthatnak majd a nézők. Magyarország jelenleg legmagasabban rangsorolt ökölvívója, a veretlen Szellő Imre (21-0; 13 KO) lép szorítóba a venezuelai Gusmyr Perdomo (25-8; 17 KO) ellen egy nyolc menetes mérkőzésen. Szellő mostani ellenfele egy rutinos balkezes bunyós, a mostani már a 34. mérkőzése lesz. Perdomo korábban világbajnoki címmeccset is vívott nagyközépsúlyban és 2015 óta ő Venezuela cirkálósúlyú bajnoka. Érdekesség, hogy a venezuelai bajnoki címét az ellen a Williams Ocando ellen szerezte meg, akit Szellő májusban két menet alatt megvert. Imi edzője Bertók Róbert elmondta, hogy egy kellemetlen stílusú, balkezes bunyós Perdomo, akit nem szabad alábecsülni, de 101%-ig biztos Imi győzelmében és 98%-ig biztos az idő előtti győzelemben.

A WBO korábbi nagypehelysúlyú Európa-bajnoka, Kovács Zoltán (21-5-1; 7 KO) is elutazik Salgótarjánba, hogy idei második győzelmét is bezsebelje. Zolinak sem lesz könnyű dolga, ő is egy venezuelai ellenfelet kapott, aki eddigi pályafutása legnehezebb ellenfele lehet a magyar bunyósnak. Rafael Hernandez (28-10-2, 22 KO) előző mérkőzésén szerezte meg a WBA dél-amerikai pehelysúlyú bajnoki övét most júliusban és mérlege alapján ütőerőben sem állhat rosszul (28 győzelemből 22 KO). Zoli és Hernandez egy nyolc menetes nagypehelysúlyú mérkőzésen méri össze erejét pénteken.

Urbán Ferenc (1-0) is ismét szorítóba lép, ezúttal egy hat menetes cirkálósúlyú mérkőzésen. Urbán az előző Magyar Ring Gálán, Budakalászon debütált, pontozással verte ellenfelét. Most ismét egy bosnyák ellenfelet kapott Fahir Cebic (0-2) személyében.

A gála további mérkőzései:

  • Vári Gergő (21-22-1; 7 KO) – Pikács Alex (0-1) – váltósúlyú mérkőzés (4 menet)
  • Kispál Zoltán (8-4; 6 KO) – Ismet Zeric (3-1; 1 KO) – nagyváltósúly (6 menet)
  • Zámbó Róbert (debütáló) – Demeter István (1-4;1 KO) – kisváltósúly (4 menet)

Komment