Teofimo Lopez eliminátori címért küzd pénteken, előbb-utóbb csak eljut Lomachenko-hoz

Fotó: Teofimo Lopez – PuzzlePix Fotóügynökség

Július 19-én, pénteken Teofimo Lopez (13-0; 11 KO) és Masayoshi Nakatani (18-0; 12 KO) az IBF könnyűsúlyú eliminátori címéért lép szorítóba. A jelenlegi IBF világbajnok a ghánai Richard Commey, az ő ellenfele lesz a meccs győztese valószínűleg még az idén.

A fiatal Lopez viharos sebességgel halad előre a nagy szervezetek ranglistáján, az év elején még a kilencedik volt az IBF-nél, március óta pedig negyedik. Nem áll rosszul a többi szervezetnél sem, a WBO-nál a második, a WBC-nél pedig szintén negyedik. A fiatal bunyós legalább annyira tehetséges, mint amilyen elszánt, mielőbb szeretne világbajnok lenni és megküzdeni Vasyl Lomachenko-val. Ha a sors és Bob Arum is úgy akarja erre akár még az idén év végén vagy a jövő év első felében sor kerülhet. Arum márpedig nagyon szeretné, mert konkrét tervvel állt elő. Most jöhet az eliminátori meccs, utána a címmeccs Commey ellen és valószínűleg Arum szerint mindkettőt meg tudja oldani a védence. Loma pedig augusztusban egyesíthet címet, utána akár Lopez is jöhet. Természetesen erre csak akkor kerülhet sor, ha mindketten megnyerik az előttük álló meccset/meccseket.

Viszont ehhez most pénteken még a japán Masayoshi Nakatani-nak is lesz egy-két szava. Nakatani szintén veretlen akárcsak Lopez, de ez lesz az első meccse Japánon kívül és eddigi legkomolyabb címe egy könnyűsúlyú regionális bajnoki cím 2014 óta. A magassága (9 centivel magasabb) és a hosszú karjai minden bizonnyal az előnyére vállhatnak, ha ki tudja használni. Természetesen nyerni megy az USA-ba és nagyon elszánt. Azt tervezi, hogy agresszívan letámadja majd az ellenfelét és ő fogja irányítani a mérkőzést. Csak nehogy úgy járjon, mint Mason Menard tavaly decemberben, aki mindössze 44 másodpercig bírta Lopez ellen.

A meccs esélyesének Lopez-t tartják, már az IBF bajnok Commey is úgy beszélt első címvédése után róla, mint aki biztos benne, hogy ő lesz a következő ellenfele.

Komment