Katie Taylor VS Delfine Persoon csata a könnyűsúlyú vitathatatlan bajnoki címért

Fotó: Katie Taylor – Delfine Persoon – PuzzlePix Fotóügynökség

A szombat éjszakai Joshua VS Ruiz nevével fémjelzett gálán lehetőséget kap két hölgy is, Katie Taylor és Delfine Persoon, hogy megmutassa a világnak mire képes a ringben. Ráadásul nem kisebb cím a tét, mint hogy melyikük lesz a könnyűsúly női vitathatatlan bajnoka.

Az ír Katie Taylor (13-0; 6 KO) napjaink egyik legeredményesebb női ökölvívója, amatőrként több Európa-és világbajnoki címet szerzett és 2012-ben olimpiai bajnoklett. Profiként is sikert sikerre halmoz. 13 profi meccséből 13-at megnyert, ebből hatot idő előtt fejezett be. 2017. októberében szerezte meg a WBA, 2018. áprilisában az IBF majd idén márciusban a WBO világbajnoki övét. Már csak a WBC öve hiányzik a gyűjteményéből, hogy súlycsoportja vitathatatlan bajnoka legyen.

A WBC övet pedig a belga Delfine Persoon (43-1; 18 KO) birtokolja már 2014 óta. Persoon egy rendkívül rutinos bunyós, 43 győzelem szerepel a mérlegében és mindössze 1 vereség még 2010-ből. Számos Európa- és világbajnoki címet birtokolt már tíz éves profi pályafutása alatt. A WBC övét már kilencszer védte meg.

Két igen jó bunyós fog találkozni szombat éjszaka a New York-i Madison Square Garden-ben, hogy a végén az egyikük karrierje csúcsára jusson fel és megszerezve a négy nagy szervezet világbajnoki címeit, súlycsoportja vitathatatlan bajnoka legyen. Így a hölgyek között Cecilia Braekhus és Claressa Shields mellett még egy vitathatatlan bajnokot ünnepelhetünk. Ráadásul a győztes a The Ring Magazine övét is megkapja, ami óriási elismerés.

Komment