Hearn szerint, ha Mikey Garcia legyőzi Vargas-t akár Pacquiao vagy Crawford is lehet a következő

Mikey Garcia WBC könnyűsúlyú világbajnok.
Fotó: Mikey Garcia – PuzzlePix Fotóügynökség

A négy súlycsoportban világbajnoki címet szerző Mikey Garcia tavaly márciusban megpróbált váltósúlyban is világbajnoki címet szerezni, de ez első nekifutásra nem sikerült. Ráadásul a súlycsoport jelenlegi egyik legjobbja, Errol Spence Jr. ellen. Spence leiskolázta Garcia-t, aki ennek ellenére továbbra is váltósúlyban képzeli el a jövőjét. Nemrég aláírt egy meccsre a Matchroom Boxing-gal, de nem kizárt a továbbiakban sem a közös együttműködés. Sok múlik a február 29-i Jessie Vargas elleni meccsen. Eddie Hearn szerint, ha meggyőző győzelmet arat a korábbi kisváltó- és váltósúlyú világbajnok bunyós ellen jó esélye van, hogy a váltósúly elitje ellen küzdjön ismét világbajnoki címért.

Garcia elsődleges célpontja pedig a WBA Super bajnok Manny Pacquiao, ezt a meccset nagyon szeretné Eddie Hearn is. Pacquiao-n kívül Hearn még felsorolt jó pár elit bunyóst a súlycsoportból, például Danny Garcia-t, a WBO világbajnok Terence Crawford-ot vagy egy visszavágót Spence ellen. Egyikük sem lenne könnyű falat Garcia-nak, aki a Spence elleni veresége óta nem is lépett szorítóba, így még mindig nem tudni igazán, hogy például rendelkezik-e elég nagy ütőerővel a váltósúlyú bunyósok ellen. Spence tavaly márciusban nem arra törekedett, hogy kiüsse Garcia-t, így igazán keményen nem találta el, így azt sem tudjuk, hogy bírja majd az ütéseket. Sok a kérdőjel még Garcia-val és a váltósúllyal kapcsolatban. Ha nem tudja legyőzni Vargas-t, akit Pacquio korábban megvert, akkor lehet, hogy elveszíti az esélyt a filippínó elleni meccsre.

Hearn elmondta, hogy Garcia nagyon makacs fickó, aki be akarja bizonyítani, hogy igenis bajnok tud lenni váltósúlyban is. Erről nem lehet lebeszélni, pedig tudna neki jó meccseket szervezni kisebb súlyban is. Ha legyőzi Vargas-t, akkor mindenképpen azon lesz, hogy megszervezze a PacMan elleni meccset. Úgy gondolja, hogy lenne rá érdeklődés és ahogy már korábban írtunk róla a szaúdiak már be is jelentkeztek erre a meccsre, szeretnék, ha náluk lenne ez az összecsapás, ami jó sok pénzt jelentene Hearn-nek és a bunyósoknak is.

Komment