Március 30. Liverpool: Smith – Eggington meccs a WBC Silver övért

Liam Smith korábbi WBO nagyváltósúlyú világbajnok.
Fotó: Liam Smith – PuzzlePix Fotóügynökség

Ma este újabb gálát szervez a Matchroom Boxing a szigetországban, ezúttal Liverpoolban. A gálát élőben közvetíti a Sport2 este 21:00 órától, így a magyar nézők is láthatják. A gálán több címmérkőzésre is sor kerül, a főmérkőzést Liam Smith vívja Sam Eggington ellen.

A korábbi WBO nagyváltósúlyú világbajnok Liam Smith (26-2-1; 14 KO) ezúttal a WBC nagyváltósúlyú Silver övért küzdhet szintén angol ellenfele, Sam Eggington ellen. Smith még 2015-ben szerezte meg a WBO világbajnoki címét, amit kétszer sikeresen meg is védett, majd jött Saul „Canelo” Alvarez és elvette Smith övét. Tavaly júliusban a fiatal Jaime Munguia ellen próbálta visszaszerezni a címet, de egyhangú pontozással elveszítette a mérkőzést. Smith továbbra sem adja fel, ismét világbajnok akar lenni. Amennyiben ma este megszerzi a WBC Silver övét, már csak egy hajszál választhatja el egy újabb világbajnoki címmérkőzéstől. Azonban Sam Eggington-nak (24-5; 15 KO) is ez a célja és biztos nem fogja könnyen adni magát. Eggington-nak fiatal kora ellenére jó pár meccs van már a háta mögött. Eddig komolyabb eredményeket inkább váltósúlyban ért el, ott Brit bajnok, Nemzetközösségi bajnok és a WBC Nemzetközi bajnoka is volt. Tavaly ősszel nagy meglepetésre kiütéses vereséget szenvedett egy ismeretlen tanzániai bunyós ellen, ezt a meccset a magyar nézők is láthatták. A Smith elleni mérkőzése lesz eddigi karrierje legkomolyabb meccse, meglátjuk, hogy megszolgálja-e Eddie Hearn bizalmát.

A gála további mérkőzései:

  • Joe Hughes (17-3-1; 7 KO) – Robbie Davies Jr. (17-1;12 KO) – Kisváltósúlyú brit bajnoki és EBU Európa-bajnoki címmérkőzés
  • Anthony Fowler (9-0; 8 KO) – Scott Fitzgerald (12-0; 9 KO) – Nagyváltósúlyú WBA Nemzetközi bajnoki címmérkőzés
  • Philip Bowes (19-3; 3 KO) – Tom Farrell (16-1; 5 KO) – Kisváltósúlyú Nemzetközösségi bajnoki címmérkőzés
  • David Price (23-6; 19 KO) – Kash Ali (15-0; 7 KO) – nehézsúlyú mérkőzés

Komment