Shawn Porter lett a WBC váltósúlyú világbajnoka

Fotó: Danny Garcia – Shawn Porter – PuzzlePix Fotóügynökség

Magyar idő szerint ma hajnalban tartották a mérkőzést a megüresedett WBC váltósúlyú világbajnoki övért, amelyet Keith Thurman hagyott hátra miután sérülés miatt nem tudta időben megvédeni a címét. A világbajnoki posztért Danny Garcia és Shawn Porter küzdött New York-ban.

Egy nagyon szoros mérkőzésen végül egyhangú pontozással (116-112, 115-113, 115-113) győzött a korábbi IBF váltósúlyú világbajnok Shawn Porter és ismét világbajnoknak mondhatja magát. Ezzel az öv korábbi birtokosának jóslata is bevált, Thurman azt mondta a meccs előtt, hogy pontozással biztos, hogy Porter fog győzni, Garcia-nak csak akkor van esélye a győzelemre, ha kiüti Porter-t.

Az ütésstatisztika szerint Porter volt, aki sokkal többet ütött, de a meccs szorosságát jól mutatja, hogy a bevitt találatok mennyiségében nem volt nagy különbség, de Porter volt az eredményesebb. Garcia is elismerte, hogy Porter nagyon sokat ütött, ezért a védekezésre kellett helyeznie a hangsúlyt és kevésbé tudott a támadásra koncentrálni, de ő úgy érezte, hogy ő vitt be több tiszta ütést. „Azt hittem én nyertem ezt a harcot. Ez egy szoros küzdelem volt, de a bírák nem nekem adták a meccset.”

Porter így nyilatkozott a meccs után: „Mindig azt mondom, hogy nem ígérgetek előre. Most is annyit mondtam, hogy nem fogok az öv nélkül haza menni és így is lett, én viszem haza az övet New York-ból!”

A meccs végén az IBF világbajnok Errol Spence Jr. is felment a ringbe, gratulált Porter-nek és egyből kihívta az újdonsült világbajnokot egy címegyesítő mérkőzésre, aki áll elébe. Porter ezzel a győzelmével olyan díszes társasághoz csatlakozott, mint a már említett IBF világbajnok Errol Spence Jr., a WBO világbajnok Terence Crawford, a WBA világbajnok Manny Pacquiao, valamint a WBA Super övét továbbra is birtokló Keith Thurman. Ők jelenleg a váltósúlyú világbajnokok a négy nagy szervezetnél.

Komment