Lomachenko: „Minden tiszteletem Garciaé amiért kiáll Spence ellen, de nem nyerhet.”

Fotó: Vasyl Lomachenko – PuzzlePix Fotóügynökség

Ahogy sokan mások a boksz világából, a könnyűsúlyú WBO/WBA Super világbajnok Vasyl Lomachenko is elmondta a véleményét a hétvégi Errol Spence Jr. (24-0; 21 KO) – Mikey Garcia (39-0; 30 KO) váltósúlyú meccsről. Loma tiszteli Garcia-t, amiért bevállalta, hogy két súlycsoporttal feljebb küzdjön, ráadásul Spence ellen, de ő a helyébe nem tenné. Az ukrán klasszis szerint Spence fizikai fölénye túl nagy, ezen nem fog tudni túllépni Garcia, még akkor sem, ha felszedett még pár kiló plusz izmot. Elméletileg lenne rá esélye Garcia-nak, de Spence nem egy átlagos váltósúlyú bunyós, hanem jelenleg a legjobb ebben a súlycsoportban és nemcsak az erőfölénye szól mellette.

„Ez nagyon nagy lépés. Tisztelem őt. Nem lehetetlen, de az ő helyében nem tenném. Spence nem egy átlagos ökölvívó, nem egy egyszerű bunyós a teremből. A méret- és erőkülönbség túl nagy Spence javára.”

Sokan osztják Lomachenko véleményét, többek között Deontay Wilder, Danny Garcia, Tony Harrison és Keith Thurman is inkább Spence győzelmére tennének.

Mindenesetre, ha Garcia ki is kap szombaton a WBC könnyűsúlyú világbajnoki öve még meg lesz és Vasyl Lomachenko ellen küzdhetne akár még az idén.

Komment