Errol Spence Jr. nagyon jól érzi magát, hamarosan visszatér, Canelo neve is szóba került

Fotó: Errol Spence Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Az IBF/WBC váltósúlyú világbajnok Errol Spence Jr. tavaly októberben brutális autóbalesetet szenvedett, de csodával határos módon kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet. Viszont emiatt egy hosszú pihenőre kényszerült. Elmondta, hogy egy isteni csoda, hogy így megúszta a balesetet, sokat pihent otthon, de már minden rendben vele, újra edz és készül a visszatérésére. Nyár elején szeretne újra szorítóba lépni. Korábban azt mondta, hogy nem akar „bemelegítő” meccset, ő a súlycsoportja legjobbja, ezért a legjobbakkal akar bunyózni, Manny Pacquiao-val vagy Danny Garcia-val.

Danny Garcia-val januárban kellett volna bunyóznia, de ugye ez a baleset miatt elmaradt. Garcia helyette Ivan Redkach ellen bunyózott és győzött egyhangú pontozással. Így továbbra is jó esélye van, hogy megküzdjön Spence-szel. Garcia-n kívül még Manny Pacquiao-t mondta Spence, amire szintén jó esély van, mert a filippínó nemrég épp maga mondta, hogy szívesen megküzdene az IBF/WBC világbajnok amerikaival júliusban. Rajtuk kívül még a másik váltósúlyú világbajnok Terence Crawford is szívesen küzdene Spence-szel. Crawford épp ellenfelet keres júniusra és ahogy az utóbbi időben, most sincs könnyű dolga, nem találnak neki megfelelő szintű ellenfelet. Biztos, hogy azonnal igent mondana a lehetőségre.

Spence legutóbbi meccse Porter ellen:


Előbb azonban Spence-nek még van dolga. Amúgy is szokása, hogy felszed jó pár kilót két meccs között és most a hosszú kihagyás miatt ez kimondottan igaz rá. Jelenleg állítólag jóval több, mint 160 font (72,6 kg), az ő versenysúlya pedig 147 font (66,7 kg). Edzője szerint viszont jóval nagyobbakat is üt ezzel a plusz súllyal és ismét felmerült, hogy akár Canelo-val is küzdhetne. Edzője nem zárkózott el tőle, hogy sor kerülhet egy Canelo elleni meccsre valamikor. Még az is lehet, hogy nem fognak azon dolgozni, hogy ledolgozza a súlyt, hanem inkább a közép- vagy nagyközépsúlyra koncentrálnak. Korábban már Spence is mondta, hogy szívesen megküzdene Canelo-val. Akár még erre a meccsre is sor kerülhet a közeljövőben. Canelo amúgy is nehezen talál ellenfelet magának, egy Canelo – Spence meccsre biztos lenne érdeklődő.

Komment