Linares – Lomachenko: Az év meccse jöhet május 12-én

Régóta folynak már a tárgyalások a két bunyós promótere és a televíziós társaságok között, de azt már kijelenthetjük, hogy az év egyik legjobban várt meccsére hamarosan sor kerül. Már csak a televíziós közvetítések kapcsán kell megállapodni, ugyanis az ESPN közvetítené élőben az összecsapást május 12-én, viszont az HBO arra a napra tette a május 5-i Canelo-Golovkin középsúlyú mérkőzés ismételt közvetítését. Az ESPN-nek egy női softball mérkőzés közvetítését kellene áttennie, hogy a Linares-Lomachenko meccs még a Golovkin meccs ismétlése előtt befejeződjön. (A női softball meglepően népszerű Amerikában, félő, hogy a boxmeccs nem vonzana annyi nézőt, mint a softball.) A két bunyós részéről semmi akadálya a mérkőzésnek. Már csak Top Rank, a Golden Boy Promotion, az ESPN és az HBO megállapodásán múlik

Vasyl Lomachenko – Forrás: WorldSeriesBoxing

A 32 éves venezuelai bunyós, Jorge Linares (44-3) Japánban készül az összecsapásra. Linares elmondta, hogy nagyon motivált, várja a találkozót. Tiszteli Lomachenko képességeit, de nem nyűgözte le különösebben. „Vasyl Lomachenko egy gyors, kiváló és csodálatra méltó harcos, de ha Lomachenko kesztyűt húz és egy ringbe kerül velem az más lesz mint korábban (mint a korábbi ellenfeleivel). … Szeretnék megküzdeni Lomachenkoval bármi áron. A stílusunk nagyon hasonló. Nem foglalkozok azzal, hogy Lomachenko fiatalabb nálam. A harcunk nagy mutatvány lesz.”

Amennyiben az összecsapás megvalósul, akkor az ukrán Lomachenko (10-1) már a harmadik súlycsoportjában lehet világbajnok. Korábban már pehelysúlyban és nagypehelysúlyban is az övé volt a WBO világbajnoki öve, most pedig Linares WBA könnyűsúlyú övére pályázik.

.

Komment