De La Hoya berágott Mayweather-re, amiért megkörnyékezte Ryan Garcia-t

Fotó: Floyd Mayweather Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Oscar De La Hoya és Floyd Mayweather Jr. már bunyósként sem voltak barátok,  2007-ben a ringben is megküzdöttek. Mayweather pontozással legyőzte De La Hoya-t és elvette WBC nagyváltósúlyú világbajnoki övét. Ez az ellenszenv a mai napig tart, csak most már promóterként utálják egymást. Most épp De La Hoya egyik bunyósa miatt megy a „harc”.

A Golden Boy Promotions fiatal könnyűsúlyú ökölvívója, Ryan Garcia (17-0; 14 KO) már többször hangoztatta, hogy meg akar küzdeni Mayweather világbajnokával, a nagypehelysúlyú Gervonta Davis-sel (21-0; 20 KO). Korábban egy riporter szóba hozta ezt Mayweather-nek, aki azt mondta, hogy Garcia nem érdemli meg a Davis elleni meccset. Egy feltétellel küzdhet a „Tank” ellen, ha előbb legyőzi Mayweather egy másik bunyósát, a könnyűsúlyú Rolando Romero-t (7-0; 6 KO), aki korábban többször sparringolt Garcia-val. Mayweather azt üzente Garcia-nak, ha megveri Romero-t kap tőle 200 000 dollárt és egy esélyt, hogy megküzdjön a nagypehelysúlyú WBA Super világbajnok Davis-sel.

Garcia egyébként személyesen is ellátogatott Davis legutóbbi meccsére Carson-ba, amikor Davis egy menet alatt legyőzte Hugo Ruiz-t. Majd a múlt hétvégén részt vett Mayweather szülinapi partiján, amiről videó is készült. Ez az, amin De La Hoya kiakadt és egy hivatalos levelet küldött Mayweather-nek, hogy szálljon le a bunyósáról, különben jogi útra tereli az ügyet. Valószínűleg Garcia is a szőnyeg szélére lett állítva, amiért Mayweather-rel haverkodott, tudva, hogy promótere mennyire utálja őt, mert azért kettőn áll a vásár. Nem valószínű egyébként, hogy Mayweather komolyan tervezne Garcia-val, inkább csak szívesen bosszantja De La Hoya-t és hát ő csak reagált Garcia kihívására.

Komment