Joshua: „Usyk-nak nem lesz könnyű dolga Chisora-val!”

Kép: Anthony Joshua – Dereck Chisora – PuzzlePix Fotóügynökség

Az ukrán Oleksandr Usyk (17-0; 13 KO) jelenleg a nehézsúlyú kötelező kihívó a WBO-nál, vagyis jelen pillanatban Anthony Joshua kihívója. Előbb azonban Dereck Chisora-val (32-9; 23 KO) kell megküzdenie és utána valamikor sor kerülhet a Joshua vagy épp Pulev (a Pulev elleni meccs eredményétől függően) elleni világbajnoki címmeccsre.

Joshua szerint azonban nem lesz könnyű dolga Usyk-nak Chisora ellen, sőt, jobb ha felköti a gatyáját, mert Chisora nagyon jó formában volt az elmúlt időszakban. Joshua még a decemberi Ruiz elleni meccsre való felkészülése során kesztyűzött párszor vele és igen elismerően nyilatkozott róla. Lenyűgözte Chisora ereje és nem volt könnyű távol tartania magától. Ez Usyk-nak sem lesz könnyű, attól függetlenül sem, hogy az ukrán nagyon jól mozog lábon.

„Ha a Dillian (Whyte) elleni két meccséből indulok ki, akkor gondot fog okozni Usyk-nak. Néztem Dereck meccsét Price ellen és nem értettem, hogy Price miért nem tudja irányítani a meccset, aztán sparringoltam Dereck-kel és rájöttem, hogy miért nem. … Ő egy erős srác. Nem viccel.” – mondta Joshua Chisora-ról.

Joshua szerint, ha az a Chisora lép majd szorítóba Usyk ellen, aki 2018. év végén Whyte ellen és, ha olyan formában lesz, mint az elmúlt pár meccsén, akkor Usyk bajban lehet. Egyes vélemények szerint Usyk nem elég erős a nehézsúlyhoz, nincs elég nagy ütőereje. Emellett sok tapasztalata sincs még nehézsúlyban, hisz mindössze egy meccse volt ebben a súlycsoportban, az sem egy túl kemény ellenfél ellen. Ezzel szemben Chisora egy rutinos, dörzsölt bunyós, aki az ütőerőnek sincs híján és ha elkapja a fonalat, akkor gondot okozhat Usyk-nak.  

Ugyanakkor AJ nagyon jó bunyósnak tartja Usyk-ot, korosztálya egyik legjobbjának, de azért ez már nehézsúly, nem cirkálósúly. A mozgása, lábmunkája egyértelműen mellette szól, de az ütőerő meg Chisora mellett.

A meccs elvileg május 23-án lenne, de a koronavírus miatt ez minden bizonnyal csúszni fog.

Komment