Joshua inkább Usyk-kal küzdene legközelebb, ha választania kell

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Ahogy visszaszerezte IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnoki címeit Anthony Joshua, az IBF és a WBO is elrendelte számára a kötelező címvédést. Ráadásul mindkét szervezet hasonló határidőt szabott. Az IBF-nél május 31-ig, a WBO-nál június 4-ig kell megvédenie a címét, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az egyik övéről le kell mondjon, mert a tervek szerint legközelebb áprilisban lép szorítóba. Így viszont csak egy meccs fér bele júniusig, szóval, ha a két szervezet nem állapodik meg egymással, hogy valamelyik hajlandó várni, akkor döntenie kell.

Korábban már írtunk róla, hogy a Joshua-t képviselő Matchroom Boxing számára az lenne a kedvezőbb, ha a WBO övről mondana le és az IBF kötelező kihívója, Kubrat Pulev ellen védene címet. A megüresedett WBO övért pedig Oleksandr Usyk küzdhetne valószínűleg Joseph Parker-rel. Majd Eddie Hearn terve szerint később a győztestől próbálná visszaszerezni AJ az övet. Joshua viszont nem a Matchroom érdekeit nézi, így az ő terve más.

Egy tegnapi interjúban Joshua azt mondta, ha választania kell, akkor inkább az ukrán Oleksandr Usyk-ot választaná, vagyis a WBO kötelező kihívóját. Elmondta, hogy Pulev-et és Usyk-ot is nagyszerű harcosnak tartja és véletlenül se becsüli le egyiküket sem. Nem az alapján választana, hogy ki a könnyebb ellenfél, inkább, hogy ki a nagyobb kihívás, melyikük az érdekesebb ellenfél. Usyk olimpiai bajnok volt 2012-ben (akárcsak Joshua), cirkálósúlyban vitathatatlan bajnok volt és már nehézsúlyban is kipróbálta magát. Szerinte Usyk többet tett le az asztalra, mint Pulev és a két kemény ellenfél közül a keményebb ellen akar harcolni. Azt szeretné, hogy a mérlegében olyan nevek szerepeljenek a legyőzöttek listájában, mint Usyk.

Állítólag már el is kezdte tanulmányozni, kielemezni az ukránt. Azt tervezi, hogy megkeresi Usyk korábbi ellenfeleit, hogy információkat gyűjtsön arról, hogyan győzheti le. Tehát komolyan veszi a felkészülést Joshua és, hogy végül ki ellen kell készülnie elsőként legkésőbb január közepéig kiderül, mert az IBF addig adott időt a megegyezésre.

Komment