Nigel Benn 55 évesen visszatér a szorítóba

Fotó: Nigel Benn – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábbi közép- és nagyközépsúlyú világbajnok bunyós Nigel Benn, a „Sötét Pusztító” idén januárban töltötte be az 55. életévét. Kora ellenére mégis úgy gondolja, hogy neki még helye van a ringben és november 23-án ismét profi meccsen lép szorítóba, úgyhogy 23 éve volt az utolsó hivatalos meccse. 1996-ban vonult vissza 48 profi meccsel a háta mögött. Karrierje lezárása nem épp a legjobban sikerült, mert ’96-ban az utolsó három meccsét elveszítette és WBC nagyközépsúlyú világbajnoki címét is.

Benn bejelentésén szinte mindenki megrökönyödött, Frank Warren például szinte könyörögve kérte, hogy ne tegye, hisz az ő korában ez már fokozottan veszélyes lehet. Ezzel a Brit Szövetség (BBBoC) is egyetért és ők nem engedélyeznék Benn-nek, hogy szorítóba lépjen, ezért nem is ők fogják szankcionálni a meccset, hanem az Brit és Ír Boksz Hatóság (BIBA) felügyeli majd, ők pedig megadták az engedélyt a nyugdíjas bunyósnak.

Promótere, Mark Peters szerint Benn a „legfittebb 55 éves a világon”. Szerinte nagyon jó formában van a korábbi világbajnok, még mindig naponta kétszer edz és minden szükséges orvosi vizsgálaton megfelelt, így nincs akadálya a meccsnek. Peters azt is hozzá tette, hogy az egykori bajnok ezt nem a pénzért csinálja, hanem szenvedélyből, hiányzik neki a szorító és szeretne egy szép zárszót.

Ellenfele pedig a 40 éves, szintén korábbi nagyközépsúlyú WBC világbajnok Sakio Bika lesz. Bika sem lépett szorítóba pár éve, mondjuk ő még csak két éve nyugdíjas, nem 23 éve.

Komment