Ruiz – Joshua 2: a helyszín elkészült és a két főszereplő is megérkezett már

Fotó: Andy Ruiz Jr. – Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Kevesebb, mint két hét van már csak hátra az év egyik legjobban várt nehézsúlyú mérkőzéséig, amire Szaúd-Arábiában kerül sor. December 7-én Andy Ruiz Jr. (33-1; 22 KO) és Anthony Joshua (22-1; 21 KO) ismét összecsap az IBO/IBF/WBO és WBA Super nehézsúlyú világbajnoki címekért. Az első meccsük június 1-jén volt, amikor óriási meglepetésre Ruiz legyőzte Joshua-t és elvette címeit. Így ezúttal Ruiz címvédőként, Joshua pedig kihívóként lép majd szorítóba.

A gála helyszíne pedig egy direkt a meccsre épült 15 000 férőhelyes szabadtéri stadion lesz, ami természetesen már el is készült. Minden bizonnyal teltházas lesz a gála attól függetlenül, hogy egyik bunyós sem hazai pályán küzd majd. A szervezők pedig nagyon készülnek, mert a gálát megelőző nap egy nagyszabású zenei fesztivál is lesz a városban, akárcsak annak idején a Foreman – Ali meccsnél Zaire-ben. Igaz ott Foreman sérülése miatt elhalasztották a meccset, de a zenei fesztivált az eredeti időpontban tartották meg.

A két főszereplő pedig megérkezett a helyszínre, hogy legyen idejük némiképp akklimatizálódni, hisz mindkettőjüknek szokatlan lehet a klíma, ráadásul Ruiz-nak még az időeltolódást is szoknia kell. Ruiz és Joshua is azt ígérik a rajongóknak, hogy emlékezetes estében lesz részük december 7-én. Természetesen mindketten győzelmet ígérnek. Ruiz azt, mondta, hogy ismét történelmet fog írni, New York után, Szaúd-Arábiában is megveri Joshua-t. Bebizonyítja, hogy az első győzelme sem volt véletlen és ő a bajnok. Joshua pedig nem meglepő módon vissza akarja kapni az öveit, azt mondja, hogy ez egy olyan ikonikus bokszmeccs lesz, amiről még az unokáiknak is mesélni fognak az emberek.

Ránézésre Joshua nagyon motiváltnak és magabiztosnak tűnt az egyik interjú során, amit már Szaúd-Arábiában készítettek vele, úgy tűnik sikerült túl lendülnie mentálisan a júniusi kudarcon. De ez majd csak élesben, a ringben fog kiderülni. Sokan azt mondták az első meccs után, hogy az lehet AJ sikerének kulcsa a visszavágón, hogy fejben mennyire tudja feldolgozni a vereséget, mennyire tudja helyre tenni a dolgokat, mert a nagyobb nyomás rajta van.

Komment