Anthony Joshua: Ha nem jön össze a Wilder elleni meccs, akkor jöhet Fury áprilisban, de csak ha lefogy

Fotó: Tyson Fury (2016) – Europress Fotóügynökség

Azt már szinte biztosra lehet mondani, hogy az IBO, IBF, WBA (Super), WBO nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua (21-0; 20 KO) a szeptember 22-i Alexander Povetkin (34-1; 24 KO) elleni meccs után legközelebb április 13-án lép szorítóba ismét a londoni Wembley Stadionban. Az „A terv”, hogy a WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder (40-0; 39 KO) ellen, de ezt még korántsem lehet kijelenteni. A Joshua – Wilder címegyesítő meccs egyeztetése már hónapok óta zajlik, de érdemben nem jutottak előrébb, csak megy az üzengetés és az egymásra mutogatás, hogy ki miatt nem egyeztek még meg.

Azért van egy „B terve” is az angol világbajnoknak, felvetette, hogy szívesen kiállna a korábbi nehézsúlyú világbajnok (IBF, IBO, WBA Super, WBO) Tyson Fury (26-0; 19 KO) ellen jövő áprilisban, ha Fury is készen áll rá. Bár azt azért megjegyezte, hogy attól még nagyon messze van Fury, de ki tudja, hátha ez még jobban fogja motiválni a „Cigány királyt”. Fury mióta bejelentette a visszatérését számos alkalommal kihívta már Joshua-t és Wilder-t is, többször hangoztatta, hogy akár fél kézzel is megverné őket, és Joshua csak akkor lesz igazi világbajnok, ha a ringben legyőzi őt. Joshua jelenleg azokat az öveket birtokolja, amiket Fury visszavonulás és eltiltása előtt.

Fury idén június 9-én tért vissza a szorítóba közel 2,5 éves kihagyás után Sefer Seferi ellen győzelemmel, legközelebb pedig augusztus 18-án bunyózik Francesco Pianeta (35-4-1; 21 KO) ellen. Visszatérő meccsén sokkal jobb formában volt, mint ahogy visszavonulás után látni lehetett (több mint 170 kg volt), leadott jó pár kilót és kezd újra formába lendülni, de nagyon távol van még attól a formától, amikor 2015-ben legyőzte Klitschko-t. AJ meg is jegyezte, hogy még mindig legalább 12 kilóval nehezebb, mint amikor Vladimir Klitschko ellen harcolt. Habár fogyott, de még mindig sok a plusz súly rajta, majd, ha újra formában lesz, akkor szívesen kiáll vele. „Ha ő készen áll, én is készen állok!”

Joshua nemcsak Fury jelenlegi formáját kritizálta, hanem edzésmódszerét is: „Mit csinál Fury napi két alkalommal? Én a helyében két bokszedzést tartanék egy nap. Azt mondja, hogy egy bokszedzése van és egyszer fut. Miért? Részmunkaidős bokszoló és részmunkaidős futó akarsz lenni? Én azt mondom, hogy menj az edzőteremben, koncentrálj az edzőtermi munkára. A legjobb bunyósok több időt töltenek az edzőteremben, mint bárhol máshol.”

Fury még nem reagált Joshua nyilatkozatára, de az biztos, hogy nem fogja szó nélkül hagyni. Kérdés, hogy tényleg kiállna Joshua-val vagy csak üzengetni szeret neki, illetve, hogy lenne-e keresnivalója a jelenlegi angol világbajnok ellen? Az sem mellékes, hogy Joshua-nak még hátra van a Povetkin elleni meccs szeptemberben, amíg azt a meccset nem nyeri meg, addig nincs sok értelme a következő meccsről beszélni.

Komment