Joshua-t is érdekelné az Usyk elleni meccs

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Ahogy már mi is többször megírtuk Oleksandr Usyk (16-0; 12 KO) azt tervezi, hogy tovább lép nehézsúlyba és ott is ő lesz a súlycsoport királya. Legnagyobb célpontja az IBO/IBF/WBO/WBA (Super) világbajnok Anthony Joshua (22-0; 21 KO). Joshua promótere szerint a nehézsúlyú bajnok is érdeklődik a meccs iránt. Az Usyk – Bellew meccs előtt Joshua jó honfitársként és jó „csapattársként” természetesen Bellew győzelmében bízott, de elismerte, hogy Usyk nagyszerű bunyós. A meccs kimenetelét már tudjuk, Bellew jól küzdött, de végül Usyk nyert kiütéssel.

Úgy tűnik, hogy Usyk és Joshua is benne lenne az egymás elleni harcban. Mindketten jelenlegi súlycsoportjuk kiválóságai, kérdés, hogy Usyk mire megy majd nehézsúlyban? Hearn jó promóterként természetesen dicsérte Usyk képességeit és példaként Evander Holyfield-et hozta fel, aki szintén a cirkálósúlyból lépett fel nehézsúlyban és ráadásul neki sikerült mindkét súlycsoportban vitathatatlan bajnoki címet szereznie. Szerinte Usyk számára a legnagyobb kihívás a mérete, bár ez kicsit érthetetlen, azért korábban is láttunk már sikeres nehézsúlyú ökölvívókat, akik nem voltak 2 méteresek és 110 kilósak. Például a Hearn által említett Holyfield még alacsonyabb is volt, mint Usyk. Természetesen még erősödnie kell ukránnak és az ütőerején is még dolgoznia kell. A súlyhatár minden bizonnyal nem fog gondot okozni, mert a Bellew elleni meccs után 210 fontot mutatott a mérleg, azaz több, mint 95 kg-ot Usyk alatt.

Hearn szerint legalább két meccse lesz majd Usyk-nak nehézsúlyban, mielőtt szembe nézne Joshua-val. Usyk ezekkel a meccsekkel szokná is a nehézsúlyt, illetve egy teszt is lenne a számára. Hearn arra gondolt, hogy Jarrell Miller, Joseph Parker vagy a Whyte-Chisora meccs győztese lehetne Usyk következő ellenfele. Amennyiben őket legyőzi, akkor szembenézhet Joshua-val, de ha velük nem bír el, akkor nincs értelme a Joshua elleni meccsnek, akkor inkább térjen vissza a cirkálósúlyhoz.  Meg kell alapozza a hírnevét nehézsúlyban is, mielőtt a világbajnoki címért küzdene.

„Azt hiszem, hogy az AJ elleni harc nagyon, nagyon kemény küzdelem lesz Usyk-nak. AJ nagyon gyors és mozgékony, szerintem Usyk-nak előbb lassabb nehézsúlyúak ellen kell küzdenie.”

Addig is egy videó kettejük legjobb pillanatairól:

Komment