Ruiz azt ígéri még jobb formában lesz a Joshua visszavágón, mint az első meccsen

Fotó: Andy Ruiz Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Még hivatalosan nem jelentették be az Anthony Joshua – Andy Ruiz Jr. visszavágó helyszínét és dátumát, de Eddie Hearn legutóbb december 14-ről és Cardiff-ról beszélt. Egy biztos, hogy még az idén sort kerítenek az év egyik legjobban várt meccsére.

Ruiz június 1-jén sokkolta a bokszvilágot, hogy „esélytelenként” négyszer küldte padlóra az IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua-t. Tette ezt úgy, hogy Jarrell Miller pozitív doppingtesztje miatt csak pár héttel a meccs előtt kapott felkérést a meccsre. Akkor még valószínűleg úgy gondolták Hearn-ék, hogy Ruiz jó lesz Joshua-nak, hogy győzelemmel mutatkozzon be az USA-ban, azonban nagy pofára esés lett belőle. Ruiz történelmet írt, azzal, hogy megszerezte az IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnoki öveket ő lett az első mexikói nehézsúlyú világbajnok.

A visszavágóra azonban már jóval több ideje lesz felkészülni Ruiz-nak, akinek az a célja, hogy még jobb formában legyen, mint az első meccsen. A második meccsre valószínűleg Joshua is még keményebben készül, hisz kis túlzással a karrierje a tét, mert ha a második meccset is elveszíti oda minden, amiért eddig küzdött. Ruiz szeretne egy kicsit kisebb súllyal szorítóba lépni a második meccsen, de nem feltétlen fogyásra gondol, inkább tónusosabb szeretne lenni. Júniusban 268 fonttal, azaz 121,6 kg-val mérlegelt, a visszavágóra nagyjából 250-255 fontra (kb. 113-116 kg) szeretne lemenni.

„Még jobban sokkolni akarom a világot. Mozgékonyabb, gyorsabb, erősebb leszek, ha egy kis hájat izommá változtatok. Most ezen dolgozom, a megfelelő ételeket választva. Ha nem, akkor triplahúsos hamburgert eszek baconnal és mindenféle sajttal. Az embereknek meg kell érteniük, hogy pufókként jutottam el idáig, ahol most vagyok. Képzeljétek el meddig jutottam volna, ha jó formában lennék és jól néznék ki. Ez a munka az előnyömre fog válni, tudom, hogy működni fog. Jobban fogom érezni magam és jobbak lesznek a képességeim. 250-255 font szeretnék lenni. A megfelelő csapat áll mögöttem a megfelelő felszereléssel és mindennel, amire szükség van. A javamat fogja szolgálni. A legfontosabb, hogy koncentrált maradjak!”

Komment