Wilder: „Még gyorsabban ki fogom ütni Fury-t, mint az első meccsen!”

Fotó: Tyson Fury – Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Deontay Wilder (41-0-1; 40 KO), a WBC nehézsúlyú világbajnoka többször hangoztatta már és ezzel az ő szurkolói természetesen egyet is értenek, hogy az első meccset neki kellet volna nyernie Tyson Fury (28-0-1; 20 KO) ellen. Wilder kétszer (9. és 12. menet) is padlóra küldte Fury-t a tavaly decemberi meccsen. Ez azonban csak ahhoz volt elég, hogy döntetlenre hozza ki a meccset. Pedig a második padlózás után azt lehetett gondolni, hogy Fury ott marad, de szinte megmagyarázhatatlan módon mégis sikerült talpra állnia.

Épp ezért azt ígéri, hogy a visszavágón nem lesz ilyen, azon lesz, hogy minél előbb kiüsse Fury-t és ezúttal ott is maradjon a padlón. Wilder ebből a szempontból nem a levegőbe beszél, mert már nem egy ellenfele járt így, hogy fel sem tudott kelni miután bekapott egy Wilder-maflást.

„A második alkalommal ahogy megszólal a gong ki fogom ütni, még gyorsabban, mint a múltkor. Ezúttal nem kel fel megígérem. Amikor eltaláltam Tyson Fury-t agyrázkódása lett, azt sem tudta, hogy tudott felállni. Nem tudta, hogy került padlóra vagy hogy kelt fel. Ez az agyrázkódás jele.”

A visszavágó pontos dátuma még nincs meg. Fury korábban említett egy jövő februári dátumot, de azt senki nem erősítette meg. Valószínűleg azért a jövő év első felében sor kerül rá, de az sem kizárt, hogy Wilder menedzsmentje a Joshua – Ruiz visszavágó eredményétől teszi függővé. A Bronz Bombázó mostanában többször mondta, hogy szívesen megküzdene Ruiz-zal még a Fury visszavágó előtt, ha a mexikói nyeri a második meccset is. Mondjuk ehhez még a szervezeteknek is lesz néhány szava. Mert már sorban állnak a kötelező kihívók, hogy megküzdjenek Ruiz-zal vagy Joshua-val.

Addig is azonban Wilder-nek lesz még egy címvédése november 9-én, egy visszavágó a kubai Luis Ortiz ellen. És elvileg Fury is szorítóba lép még az idén ősszel, talán Charles Martin ellen.

Komment