Miller tagadja, hogy szándékosan használt volna tiltott szert

Jarrell Miller nehézsúlyú ökölvívó.
Fotó: Jarrell Miller – PuzzlePix Fotóügynökség

A tegnap kirobbant botrány tovább folytatódik. Mi is írtunk róla, hogy egy március 20-i VADA teszten megbukott Anthony Joshua kihívója Jarrell Miller. Már azt is lehet tudni, hogy biztosan nem lesz Joshua – Miller meccs június 1-jén, mert a New York Állami Atlétikai Bizottság bevonta Miller engedélyét. Ő viszont tagadja a bűnösségét, közösségi oldalán kitett egy posztot miszerint sosem használt szándékosan tiltott szereket és fellebbeznek a döntés ellen. Érdekes ez a kijelentése annak fényében, hogy 2014-ben már egyszer több hónapos eltiltást kapott doppingszer használata miatt, szóval már másodjára használt „véletlenül” ilyet. Miller ezzel óriásit bukik, elveszítette a lehetőséget, hogy világbajnok lehessen, rontja a megítélését, ráadásul 4,75 millió dollár is oda.

Egy biztos, Miller nem léphet szorítóba június 1-jén, a Matchroom Boxing viszont nem akarja elhalasztani a meccset, mert már több tízezer jegyet eladtak és nagyon sokan jönnek Angliából, akik már az utazást és szállást is leszervezték és nem szeretnének velük kiszúrni, így másik ellenfelet kell keresniük. Joshua promótere most gőzerővel azon dolgozik, hogy megfelelő ellenfelet találjon bunyósának, így hogy már csak pár hét van a meccsig. Hearn elmondta, hogy az elmúlt 24 órában 16 nehézsúlyú bunyóssal beszélt, ezek közül 10 kiesett a „versenyből”, de egyelőre még nem tudni ki lesz a beugró.

Korábban már volt egy hasonló „beugrós” elleni meccse Joshua-nak, akkor Kubrat Pulev sérült meg és helyette Carlos Takam lépett a szorítóba, aki a 10. menetben TKO-val kapott ki. Most a kubai Luis Ortiz-t emlegetik egyre több fórumon, mint lehetséges ellenfelet. Hearn szerint Joshua is az ő nevét mondta elsőként, hogy ő legyen Miller helyett. Hearn beszélt is Ortiz csapatával, de szerintük kevés az idő a felkészülésre, nem valószínű, hogy vállalja. Hearn felsorolt pár nevet (Manuel Charr, Adam Kownacki, Dillian Whyte, Michael Hunter, Joe Joyce), de egyiktől sincs elragadtatva és Ortiz-on kívül egyikük sem mozgatná meg túlságosan az amerikai közönséget. Szóval nincs könnyű helyzetben Hearn.

Komment